szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tetszett a főpolgármesternek, amit írtunk róla, nekiment publicistánknak, Ceglédi Zoltánnak.

"Azt mondta, hvg.hu? Hogy hívják? Ne haragudjon, csak azért kérdeztem a nevét, mert el akartam dönteni, hogy hívjak-e pszichológust, vagy sem" – kérdezett vissza a Budapestinfóról tudósító kollégánknak Tarlós István főpolgármester.

Pszichológust nem kellett hívni, mert nyilvánvalóan nem az a Ceglédi Zoltán (mellesleg: politikai elemző, aki olykor véleménycikkeket publikál a hvg.hu-n) volt ott, aki szerdán "Tarlós bevezeti az e-hazugságot?" címmel írt egy publicisztikát arról, sehol sincs az évekkel ezelőtt beígért elektronikus jegyrendszer.

Tarlós István most azzal vágott vissza, hogy Ceglédi "súlyos lelki sérült fiatalember, mert hoztam én erre valamit, csak nem akartam tapintatból szóba hozni a dolgot". Arra számítottunk egyébként, Tarlós a sajtótájékoztató elején, vagy legalábbis kérdés nélkül hozza szóba a cikket, hiszen gyakorlata a nem tetsző írások véleményezése, de megvárta első kérdésünket.

"Az ön kollégájának állandó jellegű társa a beállítottságban a volt BKK-vezér.(...) Mondja azt, hogy kövér vagyok, lóg a szemhéjam, csúnya a fülem, fáj neki, hogy kirúgtam a Vitézyt, de ne az intézkedésbe kössön bele."

A beállítottságot nem fejtette ki bővebben, azonban Vitézyre is tett már elsőre igencsak félreérthető megjegyzést.

Tarlós felidézte, kapott már olyan levelet is, amiben azt írták, nem szavaznak rá, mert nem tetszik a füle.

"Soha nem a szépségemért szerettek, nem belvárosi tánciskolában nőttem fel. Miért pont a fülem?"

Azt sajnálja, hogy "a mosogatórongyok beszerzésével kapcsolatos kérdéseit" nem neki tette fel kollegánk, "a súlyos lelki sérült fiatalember". Tarlós szerint a az elektronikus jegyrendszer ügyét a korábbi BKK vezérigazgató menedzselte, "sírásig hatoló kérdés volt ez számára". A főpolgármester szerint viszont sok probléma volt a tenderkiírásból, szerződésmódosításokra volt szükség, pontosítani kellett a műszaki és technikai követelményeket, ami a tapasztalatlanságából fakadt. A projekt legutolsó dátuma 2017 vége, ami a finanszírozási keret érintetlenül hagyásával is tartható a főpolgármester szerint. A BKK egyébként már csütörtökön reagált Ceglédi Zoltán írására.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!