szerző:
MTI

A következő napok menetrendjéről egyezett meg a főpolgármester és a miniszterelnök. Szerda este vagy csütörtökön várható nagy bejelentés.

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, Budapest főpolgármestere péntek este hosszabb megbeszélést folytatott a budapesti olimpiai pályázat további sorsáról – közölte Szűcs-Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója, valamint Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A parlamenti tárgyaláson abban állapodtak meg, hogy jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is külön-külön áttekinti a helyzetet. Ez után – még szerda este, de legkésőbb csütörtökön – Orbán és Tarlós újból találkoznak, és megvitatják a további szükséges teendőket.

 

Mizsur András Itthon

266 ezer aláírás! A Momentum megtette a magáét, megfutamodik-e a hatalom?

A Momentum Mozgalom bejelentette, hogy a pártokkal együtt 266 ezer aláírást gyűjtöttek a budapesti olimpiai pályázatról szóló népszavazási kezdeményezéshez. Ez még korántsem jelenti azt, hogy automatikusan kiírják a népszavazást, jogi csatározásokra számíthatunk, bár Orbán Viktor máris hárítja magától az olimpia ügyét.