szerző:
hvg.hu

Érdekes módon az MSZP szavazói közül gondolják így a legtöbben.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, megmutatjuk, miről szól, illetve szerintünk miről kellene szólnia a kampánynak, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, de beszámolunk olyan helyekről is, amelyekről egyébként talán kevesebb szó esik, ám eközben pontosan megmutatják, hol tart Magyarország 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A 444.hu megbízásából készített egy felmérést a Medián arról, az ellenzéki pártok támogatói milyen összefogást szeretnének az Orbán-kormány leváltása érdekében. A felmérés még akkor készült, mikor Botka László volt a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Meglepő válaszok születtek.

A megkérdezettek harmada szerint az lenne a helyes, ha az ellenzéki pártok külön indulnának, pont ugyanennyien akarnak teljeskörű ellenzéki összefogást. 23 százalék mondta, hogy a Jobbik nélkül fogjon össze a többi párt. Az ellenzék és a különböző forgatókönyvek esélyeit ebben a cikkünkben elemeztük.

Pártszimpátia alapján tovább bontották az eredményeket, kiderült, arányaiban a szocialista szavazók között vannak legtöbben azok, akik még a Jobbikkal is közösködnének. Egy szocialista forrásunk szerint épp a szavazók átjárása miatt hirdettek meg bojkottot a parlamenti vitanapokra, mert ahhoz együtt kellene működniük a Jobbikkal.

Itt van tehát az adat arról, az egyes pártok támogatói hogyan vélekednek:

hvg.hu Itthon

Medián: Mélyponton az MSZP, a Jobbik közel kétszer olyan erős

Innen szép összefogni – mondhatnánk a Medián e havi mérését látva. A demokratikus ellenzék közül egyedül az LMP ugrott nagyot, már lehagyta a parlamenti küszöb alá került DK-t, és az MSZP-t is megközelítette. A szocialisták közben olyan rosszul állnak, ahogy negyed század óta soha.