szerző:
hvg.hu

A kancelláriaminiszter személyes bosszút látott a kormány számára kellemetlen tao-döntés mögött. Megkerestük a Kúriát, mit gondolnak Lázár János szavairól. Ők nem kommentálnak politikust, de azért elmagyarázták a miniszternek, miként is működik az igazságszolgáltatás.

Baka András volt főbíró személyes sértettségét látja Lázár János miniszter amögött, hogy a Kúria kimondta, a tao-pénzek nyilvánosak, illetve megerősítette, a felcsúti Puskás Ferenc Akadémiának is ki kell adnia, mire mentek a vállalatoktól kapott tao-pénzek.

Lázár János a kormányinfón azt mondta, Baka nagyon haragszik Magyarországra – mert 2011-ben Bakát eltávolították a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjáról –, minden tao-ügy hozzá került valami rejtélyes véletlen folytán, és szerinte érdekes ítéletek születnek a Kúrián tao-ügyben.

Lázár János szavai után megkerestük a Kúriát, ahol azt mondták, közéleti szereplők politikai megnyilvánulásaira nem reagálnak. Rákérdeztünk arra is, miért Baka András kapja a tao-s ügyeket, mire azt írták, "az ügyelosztási rend a Kúrián naptári évre előre meghatározott és igazodik az ítélkező tanácsok speciális szakmai ismereteihez. A Polgári Kollégium bírói tanácsai egyes jogterületekre szakosodtak, meghatározott jogterülethez tartozó ügyeket bírálnak el."

Vagyis, semmi rejtély nincs mögötte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!