szerző:
hvg.hu

Bár a kormány lebeszélné róla, és a beígért konferencián nem is lesz ott, Schmidt Mária nem mondott le Milo Yiannopoulos Magyarországra hozataláról: külön programként érkezik hozzánk.

Bármennyire is próbált üzenni a kormány Schmidt Máriának, hogy ne hívja meg az alt-right apostolát, Milo Yiannopoulost egy konferenciára, Schmidt köti az ebet a karóhoz, és mindenképp meg akarja hívni a pedofíliát és rasszizmust ötvöző szélsőjobbos politikai trollt, értesült az Index.

Először egy V4-es konferencián szólalt volna fel, aminek a résztvevői listája később eltűnt, ez most úgy változna, hogy a Schmidt Mária főigazgatósága alatt működő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKTTK) egy másik eseményre, a konferencia előtt hívná meg Yiannopoulost. Az Index azt is megtudta, hogy egy másik botrányos figura, Götz Kubitschek német szélsőjobbos aktivista sem lesz ott a konferencián.

Állítólag a konferencián érintett többi ország diplomatái is felvonták szemöldöküket a vendéglista láttán, ezért is kellett Schmidtnek módosítani azt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!