szerző:
hvg.hu

Bár a kormány lebeszélné róla, és a beígért konferencián nem is lesz ott, Schmidt Mária nem mondott le Milo Yiannopoulos Magyarországra hozataláról: külön programként érkezik hozzánk.

Bármennyire is próbált üzenni a kormány Schmidt Máriának, hogy ne hívja meg az alt-right apostolát, Milo Yiannopoulost egy konferenciára, Schmidt köti az ebet a karóhoz, és mindenképp meg akarja hívni a pedofíliát és rasszizmust ötvöző szélsőjobbos politikai trollt, értesült az Index.

Először egy V4-es konferencián szólalt volna fel, aminek a résztvevői listája később eltűnt, ez most úgy változna, hogy a Schmidt Mária főigazgatósága alatt működő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKTTK) egy másik eseményre, a konferencia előtt hívná meg Yiannopoulost. Az Index azt is megtudta, hogy egy másik botrányos figura, Götz Kubitschek német szélsőjobbos aktivista sem lesz ott a konferencián.

Állítólag a konferencián érintett többi ország diplomatái is felvonták szemöldöküket a vendéglista láttán, ezért is kellett Schmidtnek módosítani azt.