szerző:
hvg.hu

A szervezet szerint az "illegális migrációt támogató szervezeteket" egyebek mellett adatszolgáltatásra kötelező jogszabály nem róluk és nem is Soros Györgyről szól.

Ahogy megírtuk, a múlt csütörtökön jelent meg a Stop Soros törvénycsomag, amelynek értelmében a kormány adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatásában részt vevő szervezeteket, 25 százalékos illetéket szabna ki a külföldről érkező támogatásokra, illetve bevezetné az idegenrendészeti távoltartást.

A tervezett jogszabállyal kapcsolatban kedden közleményt adott ki a Soros György alapított Nyílt Társadalom Alapítvány, amelyben azt írták: a törvénytervezet nem a magyar származású amerikai üzletemberről, és nem is róluk szól.

"A törvény alkotóinak szándéka az, hogy kriminalizálják a civil társadalmat, és kevesebb, mint három hónappal a választások előtt megbélyegezzék a még független és a kormánypárt által nem kontrollált vélemények képviselőit. A Nyílt Társadalom Alapítványok több, mint 30 éve támogatják a civil szervezeteket és segítik a magyarokat. Azok a támadások, amelyekkel ma szembe kell néznünk, azok a magyarországi demokráciának a létét ássák alá. Kiállunk az általunk támogatott civil szervezetek mellett, és továbbra is elkötelezettek maradunk abban, hogy megvédjük a szólás és a független gondolkodás szabadságát" – olvasható a közleményben.