szerző:
T. R.

Első alkalommal rendezik meg a Gödrei Töpörtyű- és Forralt Bor Ünnepet. Amit biztosítanak, az egyek között 5 kiló zsírszalonna és migránsmentes környezet.

A Szabad Pécs portál hívta fel a figyelmet az új fesztiválra, amit február 10-én rendeznek majd Gödrén. Az esemény Facebook-oldalán is írják, hogy amit biztosítanak:

  • 5 kg zsírszalonnát (sertés) csapatonként,
  • 1 db sörasztal, 2 db sörpad csapatonként
  • a helyet, vízvételi lehetőséget,
  • a jó hangulatot
  • a zenét, hogy könnyebben menjen a pörc elkészítése
  • a büfét, hogy ne csak a töpörtyű piruljon, hanem a sütője is,
  • a profi értékelést profiktól,
  • a migránsmentes környezetet,
  • a biztos helyet a II. Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnepen.

Azt írják még a szervezők, hogy a „rendezvény a magyar gasztronómia hagyományait hívja elő, azzal a céllal, hogy a közösségépítésen és a szórakozáson túl a Nyugat- Hegyháti térséget turisztikailag népszerűsítse, településeinek összetartozását erősítse, a hagyományokat őrizze. A rendezvény feleleveníti azon disznóvágások hangulatát, ahol a család a komasággal, barátokkal karöltve dolgozik, és zárásként elkészítik a töpörtyűt.”

Gelencsér Gábor, Gödre független polgármestere azt mondta a Szabad Pécsnek, hogy:

Elsőként tisztázzuk: A megjegyzés pusztán a töpörtyű készítésére kitalált rendezvény kapcsán vetődött fel, más rendezvényünk kapcsán nem. Gondolom, magyarázni nem kell, miért nevezhettük – viccesen – migránsmentesnek. És láss csodát, a célt elértük! Remélhetőleg többek figyelmét is sikerül ugyanígy felkelteni, hiszen egy rendezvény promotálásának épp ez a célja. Kérem, ne keressen ebben sem politikát, sem provokációt, arról ugyanis a rendezvény nem szól! Szeretne viszont közösséget építeni, gasztronómiai hagyományokat elevenen tartani, személyes kapcsolatok teremtését elősegíteni!

Azt mondta, figyelemfelkeltésnek szánták a migránsmentes kitételt, és örömmel konstatálja a polgármester, hogy működik a terve.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!