szerző:
hvg.hu

A politikus megfordult az MSZP-ben és a Fideszben is.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Listán a Jobbikra fog szavazni az április 8-i választáson Csintalan Sándor – ezt a HírTV-n jelentette be. Tantusz című műsorában ezt a volt politikus műsorvezető azzal indokolta, hogy Orbán Viktor március 15-i beszédében egy diktatúra bevezetéséről beszélt.

Csintalan tavaly októberben még arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy szívesen visszalépne az MSZP-be, korábbi pártjába – amelyet egyébként a Fidesszel váltott fel 2007-ben. Ebből a pártból 2017-ben lépett ki.

A döntés azért is meglepő, mivel – mint fogalmazott a műsorban – 2007-ben a Jobbik „baráti köre verte szét a fejemet és vegzálta a családomat" - fogalmazott. A 2007-es támadást a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg vállalta magára. Most azt mondta: ezért nem könnyű számára a döntés, de mindent megtesz azért, hogy megbuktassa Orbánt.

Csintalan a műsorban keményen bírálta a baloldali pártokat, politikusokat és az összefogást is. Ennek hiányával indokolta mostani döntését, amit azzal egészített ki: egyéniben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavaz majd. Ezek közül mindenesetre a szintén jobbikos Z. Kárpáth Dánielt emelte ki, aki szerinte elfogadható. A baloldali pártoknak pedig drukkol - tette hozzá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!