szerző:
hvg.hu

Harminc magyar vállalkozás gyárt még nagyjából 400-féle alkatrészt az egykori keletnémet Simson motorokhoz, amelyeknek ugyan megszűnt a gyártása, de részben a németek körében kialakult kultusz miatt még manapság is üzletet jelentenek, Magyarországon is.

Ülést, üléshuzatot, kipufogó-alkatrészeket is árul a Simson motorokhoz a németországi piacon egy magyar nagykereskedő, a Moped91 Kft. – mondta a Magyar Időknek Csima Béla ügyvezető.

Szerinte harminc hazai cég gyártja ezeket az alkatrészeket, bár a németországi Simson-üzem már 2002-ben leállította a motorok gyártását.

©

Magyarországon egyes becslések szerint 100-200 ezer Simson lehet még, de az utóbbi években sokan eladták a járműveiket Németországban, ahol az egykori keletnémetek körében a Simsonnak valóságos kultusza alakult ki.

De a Simson-kedvelők nemcsak Németországban jelentenek piacot ezeknek az alkatrészeknek, hanem a cseheknél és a lengyeleknél is – tette hozzá a Moped91 ügyvezetője.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!