szerző:
HVG

A történet az izsáki polgármester vadászházáéra emlékeztet.

Uniós támogatásból két házat is felépített a budapesti iparkamara elnöke, Krisán László a felkapott etyeki szőlőhegyen, ám mintha a kötelező fenntartási időszakban sem akarna túl nagy üzletet csinálni a vendéglátóhelyekből. A szálláshelyeknek nincs honlapja, a turisztikai oldalak sem dobják fel.

Pedig a két épület felépítésére Krisán két cége 2013 és 2015 között több mint 70 millió forint uniós és állami támogatást kapott, igaz, erről a helyszínen semmilyen tábla nem tanúskodik, pedig a dotáció feltétele ez is.

A történet az izsáki polgármester vadászházáéra emlékeztet, amelyben Mondok József magát szállásolta el, és az uniós átmogatási cél ellenére nem nagyon hagyott lehetőséget arra, hogy ismerősein kívül más is élvezze a vendéglátásra szánt épület komfortját. Az izsáki vadászház is az EU vidékfejlesztési alapjából kapott támogatást, épp úgy, mint Krisán László cégei.

Az üzletembert ráadásul tavasszal éppen a Szőlőhegy Vendégfogadó Kft. ügyvezetőjeként választották meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, hogy végre rendet tegyen a köztestületnél, ahol több százmillió forint veszteséget mutattak ki a korábbi évek gyanús gazdálkodása miatt.

Krisán László ügyleteiről a HVG csütörtökön megjelenő számában olvashat.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!