szerző:
MTI

Elhunyt 103 éves korában Dorothy Young amerikai táncos, már csak ő volt életben a magyar származású világhírű illuzionista, Harry Houdini egykori színpadi társai közül.

Meghalt Dorothy Young, Houdini utolsó élő színpadi társa. Young 17 évesen csatlakozott Houdini társulatához és részt vett az illuzionista utolsó, 1925-26-os amerikai turnéján. Houdini 1926 októberében halt meg Detroitban, alig két hónappal azután, hogy Young elhagyta társulatát. A táncosnő később jelentős karriert futott be, filmszínészettel, írással és festészettel is foglalkozott; 2005-ben szerepelt a Houdini: Unlocking the Mystery (Houdini: A titok felnyitása) című dokumentumfilmben is. 

Houdini csak ma a Google keresőben

Dorothy Young 103 éven hunyt el; a hírt a New Jersey állambeli Drew Egyetem jelentette be, melynek jelentős támogatója volt, többek között egy 13 millió dolláros (2,47 milliárd forint) művészeti központ létrehozását finanszírozta, mely a nevét viseli. Harry Houdini éppen 137 évvel ezelőtt, 1874. március 24-én született Budapesten Weisz Erik néven. A jubileumot a Google is felidézi a kezdőoldalán található logóban.

A wwwery.com internetes magazin feleleveníti a történetet, miszerint Houdini egyszer a Scotland Yard rendőreinek szeme láttára szabadult ki egy bilincsből. A Handcuff King (Bilincskirály) néven emlegetett illuzionista kiszabadította magát ketrecből, bilincsből, láncból, kötélből, sőt még kényszerzubbonyból is. Egyik leghíresebb száma a kínai vizes kínzókamrából való szabadulás volt, melynek szerzői jogát is levédette.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!