szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Országos összevetésben továbbra is a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium, vidéken a veszprémi Lovassy vezet.

Idén is elkészítette a HVG a magyarországi középiskolák rangsorát. A Középiskola – 2017 kiadvány már megvásárolható, addig is azonban, amíg eljut az ujságoshoz, itt a Top 10-es lista, amit az Eduline.hu már pénteken közzé tett. A rangsor készítői ismét a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem- és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe. Utóbbinál változás, hogy az idén a felsőoktatásba bekerült diákok átlagpontszáma alapján rendezték sorba az intézményeket.

Így állt össze a lista, amelyet a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium vezet, a második helyen a szintén fővárosi Eötvös József Gimnázium, a harmadikon pedig a Toldy Ferenc Gimnázium végzett. A vidéki középiskolák közül a veszprémi Lovassy László Gimnázium és a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium érte el a legjobb eredményt.

(A HVG középiskolai rangsorát keressék az újságárusoknál, vagy rendeljék meg itt.)

A HVG tavalyi rangsorában szintén a Fazekas volt az élen, akkor azonban az ELTE Radnóti Miklós gyakorlóiskola és gimnázium következett, majd az Eötvös József Gimnázium.

Itt a friss középiskolai toplista

A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium, a Lovassy László Gimnázium és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium vezeti a HVG 2016-os középiskolai rangsorát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!