szerző:
hvg.hu

A kedd éjszakai posztolás után 12 óra alatt közel 1 millió lájkot kapott már a Facebookon Mark Zuckerberg váratlanul tett részvényadományozós bejelentése.

Mark Zuckerberg magyar idő szerint kedd éjjel jelentette be, hogy “az emberiség érdekében” lemond a családja birtokában lévő Facebook-részvények 99 százalékáról. Az erről szóló facebookos posztját már közel 1 millióan lájkolták, és 160 ezren osztották meg.

Az egyetértésüket a tetszik gombbal és hozzászólással is kifejezők közt több ismert ember is van, például Arnold Schwarzenegger, a Microsoft-alapító férjével szintén komoly alapítványi tevékenységet folytató Melinda Gates, az USA-ban népszerű médiaszemélyiség Arianna Huffington, a Gerard Piqué nevében is író Shakira, az online marketing egyik szakértőjeként ismerhető Danny Sullivan.

A Facebook egyik (nem közismert) alkalmazottja, Andrew Blotky egy Churchillnek tulajdonított mondás beteljesülését látta Zuckerbergék lépésében: “abból élünk, amit kapunk, de az éltet minket, amit adunk”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!