szerző:
hvg.hu

Az iPhone-tulajdonosoknak szolgált egy szakoldal olyan kevésbé ismert iOS 9-trükkökkel, amelyek a mindennapok során hasznosak lehetnek.

A legérdekesebb iOS 9-es tippeket már mi is összeszedtük az iPhone-osoknak, ahogy a legfontosabb beállítási lehetőséget is hangsúlyoztuk. Most a BGR gyűjtéséből válogatunk, ugyanis kevésbé ismert funkciókkal is szolgál az Apple operációs rendszere.

1. Az ujjlenyomatos azonosítás (Touch ID) gyorsabb és megbízhatóbb működéséhez több ujjként is mentse el a feloldásra leggyakrabban használt ujjait. (Összesen 5 lehetőség van, ezt érdemes, 2-3 ujj közt elosztani.)

2. Egyszerű matematikai műveletekhez nem kell kikeresni a számológép alkalmazást, csak a kereső mezőben be kell ütni a feladványt és amint megvan, már látszik is alatta az eredmény.

3. "Tisztítsa" meg a RAM-ot a gyorsabb működéshez, ehhez csak meg kell nyomnia a kikapcsoló gombot, amíg meg nem jelenik a kikapcsolási lehetőség. Ekkor engedje el a gombot, majd hosszan nyomja meg a "Home" gombot és addig tartsa úgy, amíg újra meg nem jelenik a kezdőképernyő.

4. Sorozatfotókat is készíthet, fotózáskor csak hosszan meg kell nyomnia a felvétel gombot és bal oldalon folyamatosan látja a számlálót, hogy gyorsan hány fotót készített.

5. Fotózáskor nem csak a felvétel ikonnal készíthet képet, ha úgy kényelmesebb, akkor a hangerőt szabályozó gombokkal is lehet.

©

6. Ha hosszan használja a vakut világításra, akkor egyszerűbben is kikapcsolhatja: csak jelenítse meg a záróképernyőt, majd a jobb alsó kameraikont húzza felfelé.

7. Ha a háttérben futó alkalmazásokat teljesen le akarja zárni, akkor gyorsabb, ha kettesével, vagy akár hármasával "üti ki" őket: a "Home" gomb dupla megnyitása után egyszerre két és három ujjal is felfelé húzhatja őket.

8. Ha a "Mail" alkalmazásban ír emailt, bármikor könnyen mentheti az addig leírtakat vázlatként, csak a Tárgy mezőhöz kell vinnie az ujját, majd lefelé húzni.

9. Ha SMS-t kap vagy üzenetet az iMessage-en, válasz írásához fel sem kell oldania a záróképernyőt, csak az üzenetnél balra kell húznia az ujját és már írhatja is a választ.

10. Az új iPhone-oknál a nehezebben elérhető, a képernyő tetején elhelyezkedő alkalmazás ikonokat könnyedén elérheti: ha duplán megérinti (nem megnyomja) a Home gombot, akkor lejjebb csúsznak az ikonok.

11. Az Alacsony töltöttségű módot könnyedén vissza lehet állítani, ha a mobil feltöltése miatt automatikusan kikapcsol: az erről szóló értesítésnél csak balra kell húznia az ujját.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!