szerző:
hvg.hu

Memóriánk folyamatosan változik, így miért ne lehetne mindig másmilyen egy legépelt szöveg? Persze nem a betűk cserélődnek, hanem azok formája.

A 19. században volt egy De Vinne betűtípus, amely nyomtatáskor mindig elhasználódott kicsit és az élei egyre inkább kerekebbek lettek. Ez az egykor érdekes jelenség, illetve memóriánk állandó változása ihlette a Memoire betűtípust.

A betűkészletről hírt adó Wired azt írja, Ryan Bugden és Michelle Wainer közös alkotásának különlegessége, hogy minden használatnál egyre kevésbé élesek a betűalapok vonalai, persze ezt a szemünk alig érzékeli, de a változás kimutatható. A dizájnerek új betűtípusánál a hőmérsékletváltozás az alak változásának oka, a betűtípus pedig úgy lett megtervezve, hogy sokszori használat után az élek változása ellenére is jól olvasható legyen.

Ahogy a fenti GIF is érzékelteti, digitális változatban látványosabb az alakváltozás, de egyelőre csak egy félévente megjelenő magazin, a La Petite Mort használja.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!