szerző:
hvg.hu

Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett, a múlt heti hírek valószínűsítik, hogy újabb területre lépne be az Apple.

A múlt heti negyedéves pénzügyi beszámoló során Tim Cook arra is utalt, hogy az Apple-t a virtuális valóság is érdekli. Ha ehhez hozzávesszük azt az – ugyancsak múlt heti – hírt, hogy a cég a világ legjobb virtuálisvalóság-kutatóit csábítja magához, egyértelmű a következtetést, az almás cég kiszemelte ezt a piaci szegmenst is.

Hogy milyen jelenlétre gondol itt, arról egyelőre nem tudni, mindenesetre a Financial Times arról cikkezett, hogy több száz alkalmazott dolgozik egy titkos VR-eszközön, így, ismerve az Apple-t, elképzelhető, hogy tényleg komolyan gondolja, hogy megveti a lábát ezen a területen (is).

©

A Financial Times korábban arról is beszámolt, hogy az Apple-höz édesgetett kutatók között ott van a neves amerikai VR-szakember, Doug A. Bowman is, akinek kutatási területe a 3D-s felhasználói felület tervezés és a virtuális valóság előnyeinek kiaknázása.

Tavaly egyébként egy olyan Apple-szabadalom is zöld utat kapott, amelyik egy fejre tehető VR-eszközt ír le, ebbe kell egy iPhone-t helyezni, hogy belekerüljünk a virtuális valóságba.

A mozaikdarabok kezdenek összeállni, és még ha nem is tudunk mindent, nagyon valószínűnek tűnik, komoly konkurenciát kaphat a Facebook, a Google és a Samsung, mármint ami a virtuális valósággal kapcsolatos törekvéseiket illeti.

Ha érdeklik a fejlemények, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!