szerző:
Papós Tamás

Az évszámok és történelmi személyek megjegyzése mindig is nehéz feladat volt a diákoknak, hiszen rengeteg van belőlük. Megjegyzésük sokkal könnyebb lesz ezzel a fantasztikus oldallal.

A History Timeline nem kizárólag a történelem tanulásakor jön jól, hiszen a művészeti tárgyak és a természettudományok kapcsán is rengeteg információval szolgál. Egy oldalra teszi ugyanis az összes történelmi személyiséget, politikust, zenészt, feltalálót, sportolót, vallási vezetőt és egyéb, az elmúlt évezredekben fontos embereket is.

Egy idővonalon mutatja, hogy mettől meddig éltek, ha pedig valamelyik névre rákattintunk, akkor megjelenik az adott személy angol nyelvű Wikipédia-oldala.

©

Az oldal jobb szélén két szűrési lehetőség is van: témák (pl.: történelem, művészet, politika, tudomány, sport, feltalálók stb.) és országok szerint lehet válogatni. Az oldal inkább a világtörténelemben nyújt segítséget, hiszen ha Magyarországra keresünk rá, csak a 18. századtól jelennek meg fontos személyiségek.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!