szerző:
hvg.hu

Hasznos jellemzőkkel bővül az androidos és az iOS-es Skype alkalmazás.

Korábban már beígérte a Microsoft a csoportos videobeszélgetés lehetőségét a mobil Skype-hoz, és a mai nap bejelentette, hogy ennek megfelelőeen frissítette az androidos és az iOS-es Skype-ot. A csoportos beszélgetés lehetősége előbb Európában és az Egyesült Államokban érhető majd el, de márciusban már az egész világon kipróbálhatják.

A csoportos videohívásban 25-en vehetnek részt (1080p felbontást támogat a funkció), és középen mindig annak az arca látszik, aki éppen beszél. A beszélgetés alatt kapcsolgatni lehet a hátoldali és a frontoldali kamera között.

©

A csoportos videohívással egyidejűleg a meghívásos funkció is életre kel a mobileszközökben. Ennek köszönhetően bárkit meghívhatunk skype-olni, és nem gond, ha a kiszemeltünk a számítógépét használja erre.

Mivel a Skype-ot jelenleg mintegy 300 millióan használják, sokakat fognak érinteni a változások. Jól is jöhet az iOS-es eszközökön, ugyanis az Apple FaceTime-ja az egyetlen olyan nagy videohívásos szolgáltatás, amelyből hiányzik a csoportos beszélgetés lehetősége.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!