szerző:
hvg.hu

Hivatalosan és teljesen lemondott az Apple segítségéről az FBI, miután talált egy működő módszert az iPhone feltörésére.

Okafogyottá vált, így le is zárult az a bírósági eljárás, melyben az FBI azt szerette volna elérni, hogy az Apple-t kötelezzék egy „hatósági hátsó bejárat” elkészítésére, hogy a nyomozók bejuthassanak egy terrorista iPhone-jába. A Verge azt írja: az ügyészek által benyújtott dokumentumok alapján nincs értelme lefolytatni az eljárást, miután működő módszert találtak az iPhone feltörésére.

Bár a konkrét ügyben egy terrorista telefonjának feltöréséről van szó, az Apple azzal az indoklással tagadta meg az FBI kérését, hogy ha egyszer megalkotnak egy hatósági hátsó bejáratot, akkor azt később is használhatja a hatóság, illetve ha valahogy kikerül a szervezettől, akkor veszélyben lesz mindenki iPhone-ja.

©

Az FBI december eleje óta próbálkozik az iPhone feltörésével, majd heves vita alakult ki a hatóság és az Apple között. A nyomozók először egy hete jelezték, hogy talán megvan a feltörés módszere, most pedig biztossá vált, hogy sikerül bejutniuk az iPhone-ba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.