szerző:
hvg.hu

A Warner Bros és a Google együttműködésének hála most bárki benézhet Bruce Wayne rezidenciájára.

Bár Zack Snyder filmjétől, a Batman v Supermantől finoman szólva sem ájultak el a kritikusok, azt nem lehet elvitatni, hogy a készítők nagyon is odafigyeltek a látványvilágra. Míg a legtöbb film esetében sokszor CGI-vel kerül a képernyőre egy-egy helyszín, a szuperhősös moziban Batman barlangját tényleg elkészítették, a lehető legnagyobb műgonddal. A Google Street View-nak hála meg is nézhetjük, mennyire alapos munkát végeztek.

Bár Bruce Wayne rezidenciájából csupán egyetlen (360 fokos) képet láthatunk, a barlangba leérve máris igen részletgazdag látvány tárul elénk. Körbejárhatjuk például a filmben látható Batmobilt, de megnézhetjük azt is, milyen műszerekkel van telepakolva a műhely. A „garázsból” egy másik helyiségbe is átsétálhatunk, ahol Robin Joker által összefirkált ruháját, valamint Batman fegyvereit is megnézhetjük. Mindemellett az emeleti irányitóközpontba is felmehetünk, ahonnan a repülőgépre is könnyen rálátni.

A Google-nek köszönhetően a barlangot pont úgy nézhetjük meg VR-szemüveggel is, ahogy a Street View többi részét. A komplexumot egyébként Detroit mellett húzták fel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!