szerző:
hvg.hu

A uTorrent fejlesztői egy új szolgáltatást építettek a szoftverbe. Játékokat tölthetnek le a felhasználók, pénzért.

Ritkán történik érdemi fejlesztés a havi szinten világszerte 150 millió felhasználóval büszkélkedő uTorrent körül, áprilisban azonban bejelentették, hogy hamarosan másként lehet majd letölteni. Van azonban egy olyan újítás is, amelyet már várni sem kell: minden különösebb csinnadratta nélkül került be a kliensprogramba egy új funkció/szolgáltatás, a Game Store.

A játékáruházban a felhasználók pénzért vásárolhatnak meg különböző (egyelőre független fejlesztők által készített) játékokat. Vagyis a filmes próbálkozás után most a játékok terén próbálnak hasonló elképzelést megvalósítani a fejlesztők.

A játékokat egyébként nem az uTorrenten keresztül lehet letölteni, ott csupán egy kódot kap a felhasználó, amit aztán a Steam játékportálon válthat be. Hogy így mennyi értelme van – például lesznek-e uTorrent-exkluzív akciók –, az egyelőre kérdés.

Az új funkcióról a TorrentFreak másfél hete számolt be, azóta várjuk, de a legfrissebb verzió ellenére mi még nem látjuk a torrentkliensben, így előfordulhat, hogy csak fokozatosan teszik elérhetővé. Mindenesetre így néz ki, ilyesmit lát az, akinél már elérhető.

Ha máskor is tudni szeretne a uTorrent új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!