szerző:
-W-

Az államérdek a haverok érdeke, a dinnyekartell pedig természetesen a dinnyeimportőr haver bulija.

Lecsapott a kormány a dinnyemaffiára, amely olyan aljas módszerekkel élt, hogy külföldről hozta be az olcsóbb dinnyét, meg még a termelőktől is áron alul vásárolt, miáltal a boltokban is már száz forint alatt volt kilója, és minden proligyerek dinnyét szopogathatott. Jó, hogy nem a Margitszigeten akarnak mindjárt üdülni, tiszta egy Tanácsköztársaság.

Az eredeti duma az volt, hogy mindez a dinnyetermelőkért történik, sok ezer szorgos magyar törp menne tönkre, ha Budai Gyula nem razziázna a nagybani piacon, szóval ez az egész nemzet érdeke. Nem kétséges, hogy még mindig van egy maréknyi szivacsagyú békemenetes birka, aki ezt elsőre el is hitte.

Most viszont már nekik sincs hova bújni. Ha ez a kormány a dinnyeimport ellen száll síkra, akkor teljesen egyértelmű, hogy valamelyik csicskájuk dinnyeimportban utazik, és egyszerűen csak le akarja nyomni a versenytársait. Külföldről hoz be dinnyét és áron alul vásárol fel, viszont szeretné, ha ez az ő kizárólagos joga lenne. Kartelleztünk, na és? Mit tud bárki csinálni a minisztériummal és a kormánnyal? Nos, Gyulus, az attól függ, hogy hányan hiszik el a süket dumát arról, hogy ez az államérdek, amikor név szerint ismert a csicska, akinek a kedvéért törvényt sértesz.

A plázastop a kereskedő haverokat, az építkezések a főszponzort, a kitüntetések a rockzenész talpnyalókat szolgálják. Igen, ez ennyire egyszerű. Tök fölösleges elméleteket alkotni nemzeti szuverenitásról meg a Nyugat hanyatlásáról; a magyarázat mindig kéznél van. Az ellenségkép abból áll elő, hogy valamilyen vadászterületre szemet vetett egy csicska, és nincs kedve jobban dolgozni, hanem szól inkább a verőember haverjainak, azok meg hozzák a kétharmadot. Az igaz, hogy drágább lett a dinnye, de legalább kövérebb a csicskahaver.

Már csak az a kérdés, mire lesz elég a csicskák szavazata.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!