szerző:
hvg.hu

Az amerikai védelmi miniszter bejelentése szerint a NATO a tagállamokkal folytatott tárgyalásokat követően kész katonai erőket mozgósítani az Égei-tengeren az embercsempészet megakadályozására.

Németország, Törökország és Görögország kérésének eleget téve a NATO katonai járőröket fog biztosítani az Égei-tenger ellenőrzésére – írja a BBC Ashton Carter amerikai védelmi miniszter bejelentése nyomán. A brüsszeli ülésen megállapodtak a tagállamok, hogy előkészítik az új erők bevetését, terveket készítenek a végrehajtásról.

A NATO célja, hogy az embercsempészet megakadályozásával megálljt parancsoljanak a "bűnözői szindikátusnak, amely kihasználja a szegény embereket.

Görögországba a legfrissebb adatok szerint eddig 75 ezer menekült érkezett év eleje óta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!