szerző:
hvg.hu

Robert Kelly a múlt pénteki, kissé félresikerült Skype-interjúja után azt hitte, hogy sosem kérik fel többé nyilatkozni a televíziók. Még ő akart elnézést kérni a BBC-től. Gyorsan kiderült azonban, hogy erre semmi szükség, ő és családja világhíres lett ugyanis – derül ki a The Wall Street Journalnak adott interjúból.

Minden bizonnyal az elmúlt napok egyik legnézettebb videója volt a BBC műsorából származó interjúrészlet. Robert Kelly Korea-szakértő Skype-on keresztül jelentkezett be az adásba, két kisgyermeke azonban kissé átírta a koreográfiát. Először a kislánya nyitott rá, utána egy bébikompon begurult a kisfia, majd megjelent a felesége, aki eszeveszett tempóban próbálta kivonszolni a szobából az interjút megzavaró csemetéit. A videónak a paródiáját is elkészítették egyébként az egyik brüsszeli rádióban.

A BBC YouTube-csatornáján több mint 16 millióan nézték meg eddig a videót, a BBC Facebook-oldalán pedig 84 millióan. És ez csak töredéke a teljes nézettségnek, hiszen rengetegen megosztották a felvételt, megszámlálhatatlan mennyiségű csatornán jelenhetett meg.

Robert Kelly és felesége a The Wall Street Journalnak mesélték el, milyen körülmények között jött össze a példátlan sikerű családi produkció. Aznap a Korea-szakértőnek több rádiós és tévés szereplése volt, este pedig a BBC-nek ígérkezett el, Skype-on keresztül adott interjút a dél-koreai Busan városában lévő otthonukból a dél-koreai elnök leváltásával kapcsolatban.

Amikor elkezdődött az interjú, a férfi úgy tudta: felesége a két gyermekükkel a nappaliban van, és mobiltelefonnal rögzíti az interjút, hogy vissza tudják majd nézni. A szobája ajtaját azonban elfelejtette kulcsra zárni. Csak akkor vette észre, hogy baj van, amikor a számítógépe képernyőjén a visszaérkező képen meglátta maga mellett négyéves kislányát, Mariont. A kislánynak aznap volt a születésnapi bulija az óvodában, és ahogy a videón látni lehetett, még mindig nagyon fel volt dobva. Pár pillanattal később megjelent bébikompjában a nyolchónapos James is. Eközben az anyukájuk a másik szobában továbbra is az interjú rögzítésével volt elfoglalva.

Robert Kelly arra számított, hogy az adásban nem fognak látszani a gyerekei, mert valamilyen megoldással a tévések kiküszöbölik ezt, például szűkítik az adásképet, vagy beraknak valami vágóképet. Persze, nem ez történt. Ráadásul a szobába rohanó felesége még meg is csúszott először a padlón, és ezt is látták a nézők. Meg azt, ahogy a két gyereket kihúzta nagy nehezen a szobából.

A mókás videót Uruguaytól Nigérián át Ausztráliáig milliók látták, több ezer cikk született belőle, nem beszélve a közösségi médiában létrehozott posztokról.

Az interjú után a szakértő és felesége attól tartottak, hogy nem lesz több felkérés. Robert Kelly egyedül saját magát hibáztatta a történtekért, mivel elfelejtette bezárni az ajtót. Azonnal levelet írt a BBC-nek, elnézést kért a történtekért, de 15 percen belül már azt kérdezték tőle, hozzájárulnak-e a videó közzétételéhez. A házaspár először nemet mondott, mert nem akarták, hogy a gyerekeiken nevessenek az emberek. Végül azonban sikerült meggyőzni őket, és ez jó döntésnek bizonyult.

A felvétel szélsebesen terjedt az interneten. Robert Kelly másnap kénytelen volt a repülőgépeken használható üzemmódra átállítani a telefonját, mert elárasztották emailekkel és hívásokkal a mindenhonnan jelentkező újságírók.

Kedden már négyesben adtak videóinterjút a BBC-nek: a családfő mellett megszólalt felesége és természetesen velük volt két világhíres gyermekük is. Szerdán a tervek szerint azon az egyetemen tartanak személyesen sajtótájékoztatót, ahol Kelly dolgozik. A dél-koreai média szintén nagyon felkapta ugyanis a történetüket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!