szerző:
hvg.hu

Kínos képsorok láttak napvilágot Németországban négy nappal a 15 halálos áldozatot követelő barcelonai terrortámadások után.

Hamar népszerű lett az a kínos videófelvétel, amelyen Martin Schulz, a német szociáldemokraták pártelnöke és kancellárjelöltje fejezi ki megrendülését a barcelonai terrortámadás miatt. A háttérben SPD-s párttársa, Eva Högl keltett feltűnést, mert míg Schulz a részvét hangján szólalt meg, a nő a háttérben mosolyogva smúzolt egyik ismerősével.

Högl, aki a párt elnökhelyettese is, azt a magyarázatot adta feltűnő viselkedésére, hogy több politikust szeretett volna a színpadra invitálni. A német közösségi oldalakon sokan felháborodásuknak adtak hangot Eva Högl "undorító" viselkedése miatt, és lemondásra szólították fel a politikust, aki elnézést kért a gyászhoz nem illő, "félreérthető" megnyilvánulásért – tudósított a Daily Mail.

Högl elmondta, a Schulz mögött álló emberek egyike sem hallotta eleinte, hogy a pártelnök a terrorcselekményről beszél a sajtónak. "Megláttam belügyi igazgatónkat, Andreas Geiselt a közönségben, és intettem neki, hogy jöjjön oda hozzánk később, hogy beszélgetni tudjunk" – magyarázta Högl, aki állítólag csak néhány mondattal később értette meg, hogy Schulz a barcelonai merényletről beszél.

"Ez a szörnyű barcelonai terrortámadás rám is és mindannyiunkra hatással van. Együtt gyászolunk a hozzátartozókkal. Együtt dolgozunk azért, hogy harcoljunk a terrorizmussal, legyőzzük és megelőzzük. Mint a Bundestag választott képviselője, én is hozzájárulok ehhez" – zárta közleményét Eva Högl.

Nemrég érkezett a hivatalosan még nem megerősített hír, hogy Barcelona közelében lelőtték azt a marokkói származású merénylőt, aki több mint 500 méteren keresztül hajtott az emberek között a turistáktól zsúfolt Ramblán.

A 15 áldozatot követelő merényletsorozattal kapcsolatos híreinket itt olvashatja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!