A dolgozók 45 százaléka csokit majszol a munkahelyi stressz oldására
Az Onrec című brit foglalkoztatási portál beszámolója szerint az alkalmazottak 45 százaléka csokit majszol, hogy oldja a munkahelyi stresszt. A megkérdezettek a stressz oldására legalkalmasabb dolgok között a csokoládét helyezték az első helyre, míg a kávé (27 százalék) és a cigaretta (28 százalék) csak ezután következett a sorban. Kiderült azonban az is, hogy a dolgozók a stressz oldására kombinálják a különböző „szereket”. Kávé cigarettával, sőt kávézás és cigizés után egy nagy szelet csokoládé a legjobb megoldás az angolok szerint. A felmérés azt is kiderítette, hogy ilyenkor egyáltalán nem gondolnak a csokoládéval bevitt jó pár plusz kalóriára. A kutatók ezért egyenesen azt ajánlják a cégvezetőknek, hogy fontolják meg a stresszes munkahelyeken a büfét kiegészítő csokoládébár üzemeltetését. (hvg.hu)