Ongán a Fidesz alámerült és megpróbálja kibekkelni, amíg elfelejtik a Mengyi-ügyet

Szabó Yvette

4 perc

2019.10.10. 05:00

2019.10.10. 13:01

A borsodi kisvárosban baloldali jelölt nincs, a Fidesz mégsem vett nevére senkit az indulók közül. Ám ez nem jelenti azt, hogy nem is érdekli, mi lesz a polgármester-választás eredménye. A párt keze sokáig elér, és már nem is csodálkozunk, hogy ezen a környéken is Mészáros Lőrincbe botlik az ember.

Mengyi Roland korábbi munkatársa, Horváth Anikó még mindig osztja a fideszes lapokat. A volt borsodi képviselőt a minap jogerősen négyévi börtönre ítélték bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalásért. Horváth az elmúlt években számos fideszes programon és rendezvényen volt együttműködő partnere Mengyinek, és a Miskolc melletti Ongán változatlanul a helyi Fidesz elnöke és aktivistája.

Politikai beágyazottsága sem elég azonban ahhoz, hogy akár csak egyetlen fideszes jelölt is induljon az önkormányzati választáson a városkában. Legalábbis, ha ragaszkodunk a szavak elsődleges jelentéséhez.

Függetlenségi háború

Van ugyanis négy független jelölt, akik leginkább abban versenghetnének, melyikük áll közelebb a kormánypárt konzervatív jobboldali ideológiájához anélkül, hogy kimondaná a „Fidesz” szót. A történetből az is kirajzolódik, miként valósul meg a kampányfinanszírozás akár az ország legeldugottabb vidékein is.