Baranyi Krisztina: "Nem azért lettem politikus, hogy szerepelhessek"

Hamvay Péter

5 perc

2019.09.20. 13:30

Nem kemény, de nem is szamaritánus – állítja az ellenzék ferencvárosi polgármesterjelöltje. Viszont ha valamit csinál, azt rendesen teszi, elmegy a végsőkig. HVG-portré.

HVG: A politika előtti élete szinte teljesen homályba vész. Miért nem nyílik meg egy kicsit?

Baranyi Krisztina: Amikor az ember családjáról hazugságokat terjesztenek, fideszes ügynökök kérdezősködnek a szomszédjaitól, törvénytelenül felbontják a családja vagyonnyilatkozatát, még a lányát is betámadják, aki egy kormányhivatalban volt ügyintéző, akkor óvatossá válik.

HVG: A romagyilkosságok után kezdett a közélettel foglalkozni, addig nem is tudta, hol él?

B. K.: A rendszerváltáskor lettem felnőtt, hogyne érdekelt volna, mi történik körülöttem. Elmentem az összes párt gyűlésére Salgótarjánban, végül az SZDSZ győzött meg. Amíg létezett, rá szavaztam. Ma már másként tennék, sok mindent nem hinnék el.

HVG: Miért kezdett bele épp a patikabizniszbe, és miért hagyott fel vele?

B. K.: Már nem tudom megmondani, miért jutott eszünkbe épp patikát nyitni vidéken, az viszont természetes volt, hogy amikor Budapestre költöztem, itt is ezzel próbálkoztam. De nem tudtam, hogy jön a 4-es metró építése. Mire épp felfutott volna az üzlet, tönkrementünk. Túl makacs voltam, hittem, hogy az építkezés paravánjai mögött is ki tudjuk bekkelni az felfordulást.