Révész Sándor: Csináljuk a feszültséget

Révész Sándor

3 perc

2019.10.11. 13:31

Bojkott helyett választani kell, hogy igazoljuk, az ellenzék az irreális feltételek mellett is meg tudja szerezni a szavazatok jó felét. Vélemény.

Hű maradnék önmagamhoz. Egerben. De Pesten lakom. És itt más a helyzet. Nemrég szembesítettek azzal, hogy régebbi írásaimból nem az következik, amit október 13-án tenni szándékozom. Ezzel el kell számolnom magamnak és a nyilvánosságnak is.

Eredeti álláspontja itt senkinek sem lehet(ett), mert a lehetséges álláspontok száma csekély, a véleményformálók pedig sokan vannak, tehát minden álláspontra sok véleményformáló jut. Én korábban két dolog mellett érveltem.

Egy: a választások feltételei vállalhatatlanok. Mert annyira irreálisak és annyira távol esnek a parlamentáris demokrácia normáitól. Ami pedig vállalhatatlan, azt nem vállalni kell, hanem a vállalhatatlanságát demonstrálni. Kényszerhelyzetbe kell hozni a demokratikus Magyar Köztársaság elpusztítását finanszírozó Európai Uniót, hogy ezzel a vállalhatatlansággal szembesüljön, és arra komolyan reagáljon.