Vagyonmegosztás Rogánéknál: helikopter helyett immár saját lábon

Oroszi Babett

4 perc

2019.11.22. 10:00

Budai villa és balatoni nyaraló, milliós órák és táskák, bérelt luxusautók és helikopter, drága külföldi kiruccanások. Múlt héten bejelentett válása után új magyarázatot kell majd kitalálnia Rogán Antalnak, ha folytatni akarja eddigi életvitelét. Kérdés az is, hogy második feleségének üzleti vállalkozásai túlélik-e a szakítást a propagandaminiszterrel.

A minap jelent meg egy videó a YouTube-on, amelyben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikai aktivista azt mutatja be, milyen ingatlanok köthetők Gyenyisz Popov moszkvai államügyészhez. A csattanó minden blokkban ugyanaz: az épület a hivatalos magyarázat szerint nem a korrupciógyanúba keveredett állami tisztségviselőé, hanem a volt feleségéé. Magyarországon is gyakran hallható volt efféle magyarázkodás: az utóbbi időben leginkább a Rogán házaspárnál volt ez a mantra.

A miniszter és családtagjainak emlékezetes helikopterezését követően élete legkínosabb sajtótájékoztatóján csak hebegő Rogán magyarázata szerint az őket egy szabolcsi lakodalomba szállító járművet a felesége barterezte. A XII. kerületben sem ő, hanem Rogán Cecília a bérlője annak a luxusvillának, ahonnan a – hivatalosan a Pasa Parkban élő – miniszter az utóbbi időben reggelente munkába indult.