Windisch Judit
Windisch Judit

A Fideszben Rogán Antal feleségét hibáztatták a miniszter urizáló életmódja miatt, ám ő az egyik legnagyobb botrányából is a felesége háta mögé bújva keveredett ki.

A kétezres években a Fidelitas környékén tűnt fel a politológus-hallgató Gaál Cecília, de a sajtónyilatkozatok alapján nem ott ismerkedtek össze az ifjúsági szervezet alapításában részt vevő Rogán Antallal.

Nekem nem volt azonnal szimpatikus. Egy kiállításmegnyitón találkoztunk a belvárosban, öt hónappal ezelőtt. Mögöttem állt, megkocogtatta a vállamat, és elhívott kávézni. Először nemet mondtam, mert a tévéből ismerve egyáltalán nem volt szimpatikus. Aztán néhány mondatot váltottunk, és meggondoltam magam

– idézte fel Gaál Cecília a Blikknek a megismerkedésüket a leánykérés utáni pillanatokban, 2006-ban.

©

A megismerkedés körülményei is változnak a különböző interjúkban, volt, hogy Rogán arról beszélt, "egy nyári politikai rendezvényen akadt meg az egyetemista Cecílián a szeme, aztán sms-ben ismerkedtek", volt olyan verzió, hogy "első látásra beleszeretett", és egy másik, amelyet egy Tv2-s vetélkedőben adott elő, miszerint első randevújuk inkább egy állásinterjú volt, de megjegyezte, hogy

nagyon impozáns volt a dekoltázsa.

Pár éve a Borsban megjelent változat is utóbbit támasztotta alá, egy Rogán-Gaál Cecília interjúhoz írták kiegészítésként, hogy a nő végzős egyetemista volt, amikor megkeresték egy álláslehetőséggel. "A fiatal lány Rogán Antal irodájába lépve nem gondolta volna, hogy titkárnő helyett a politikus felesége lesz. A képviselő az állásinterjú során hamar más irányba terelte a beszélgetést, így a második találkozás már randevúvá vált." A politológia szakot mindenesetre már Rogán barátnőjeként fejezte be, az Index korábbi portréja szerint konzulense Navracsics Tibor későbbi miniszter volt.

Feleség és anyából sikeres üzletasszony

Rogán-Gaál Cecília karrierje nem ívelt föl, évekig kizárólag feleségként és anyaként határozta meg magát, feltűnt férje oldalán különböző eseményeken, segítette kampányát, imázsépítésen kívül aláírásgyűjtéssel is. Egy 2014-es Blikk-(reklám)videóban például arról beszélt,

én is megyek gyűjteni, de ez még a házasságunk előtt is így volt. Mindig mentem gyűjteni és mindig is részese voltam a kampánynak. Azzal, hogy a férjem a férjem, ez csak tovább erősödött.

Kérdés, hogy ez használt többet Rogánnak, vagy az, hogy mindenki láthatta, "csókkal küldi csatába" feleségét.

Rogán Cecília 2016-ban lépett az üzleti világba barátnője, Sarka Kata oldalán, a már hivatkozott Bors interjúban rá is kérdeztek arra, mivel sikerült kivívnia azt a figyelmet, hogy már nem csak Rogán Antal feleségeként, hanem Rogán Cecíliaként is jelen van a köztudatban, mire szerényen annyit mondott:

Egyáltalán nem érzem, hogy önálló tényezőként kellene engem bárkinek is számon tartania. Továbbra is feleség, anya és dolgozó nő vagyok, ahogyan a legtöbb nőtársam az országban.

Rogán Cecília cégének, a Nakama & Partnersnek köszönheti Rogán Antal, hogy 2016. októberében nem bukott bele a helikopterezésbe. A család egy vidéki esküvőről érkezett helikopterrel, a sztori miatt bedöntött Népszabadságban jelent meg erről egy kép. Rogán elsőre hazudott: a cikk megjelenése előtt őt hívó újságírónak azt állította, összekeverték őket valakivel, majd napokra eltűnt a nyilvánosság elől. A reptető cég azt állította, hogy a Nakamával barterezték a szállítást, Rogán pedig megüzente, az egészet magánügynek és lezártnak tekinti. A Parlamentben nem tudott elbújni: ellenzéki politikusok kérdéseire válaszolva azt mondta, hibázott, hozzátéve, hogy az ügynek számára van egy nagyon komoly tanulsága:

politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, még akkor sem, ha ezt a felesége megengedheti magának.

Egy két héttel későbbi sajtótájékoztatón ízekre szedték, hosszan magyarázta, hogy elsőre miért nem mondott igazat.

Kiderült az is, Rogán évekig méregdrága lízingelt Audival furikázott, de az nem derült ki, hogy pontosan hogyan lízingelték Rogán illetve felesége számára az autókat. A házaspárt 2017-ben egy római luxusétteremben is lekapták, nemrég pedig beköltöztek egy hatalmas 12. kerületi villába, amit a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye szerint Rogán-Gaál Cecília bérel Sarka Katától és annak férjétől, Bessenyei Istvántól – aki mellesleg a kormány kedvenc biztonsági cégének, a Valton Securitynek az egyik tulajdonosa.

A miniszter a Parlamentbe Louis Vuitton táskával, illetve a 444.hu szerint 1 millió forintos aktatáskával járt be. Utóbbiról a hvg.hu-nak azt állította, azt a zaciban vette.

Vagyonnyilatkozata illetve bevételei alapján Rogán ekkora luxust nem engedhet meg magának, legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint ingatlanjai mellett 39,3 millió forint megtakarítással rendelkezik, ezzel szemben viszont látható egy 18,2 milliós, magánszemélyekkel szembeni tartozás is. Miniszteri fizetése havi 3 millió forint, emellé jön még egy szabadalomért 42,6 millió forint, amit nem tudni, hogy minden évben megkap-e, vagy csak egyszer. Cég egy sincs a nevén.

"A Tóni az nem ilyen"

Fideszesek úgy tartják, Rogán elmúlt 14 éves külső változása (a szemműtéte, elegánsabb ruhák, sportosabb testalkat) Rogán Cecíliának köszönhető, egyúttal őt hibáztják Rogán urizálása miatt is.

A Tóni nem ilyen gyerek volt, majd 20 éve ismerem. Az első házassága idején érdekes módon nem járt félmilliós Vuitton-táskával, nem lakott luxuslakóparkban, nem celebeskedett bulvárlapokban, és nem helikopterezgetett

– érzékeltette például egy Rogánnal régebben jó kapcsolatot ápoló fideszes a hvg.hu-nak, hogy a miniszter szerinte nem önszántából alakította ki a párton belül is sokakat megbotránkoztató életvitelét, hanem felesége, Cecília változtatta meg. Egy másik frakciótársa szerint a politikus nemcsak külsőleg változott, hanem a viselkedése és az emberi kapcsolatai is átalakultak, „mióta nem ő hordja otthon a nadrágot”.

Pillanatkép 2017-ből Kötcséről:

A most szeptemberi találkozón is megjelent a Rogán házaspár, helyszíni tudósítónk azt mondta, a találkozó közben kiviharzott Rogán felesége, akiért aztán a miniszter kiküldette kocsiját.

©

Fideszhez közeli forrásaink három hete beszéltek arról, Rogán Antal és Rogán Cecília elválhatnak, a 24.hu szerint Rogánék októberben szakítottak, a miniszter el is költözött a Felhő utcai villából.

A Felhő utcai villa
©

A válást azonban csak ma kommunikálták, most nyújtották be ugyanis a papírokat a bíróságnak, másrészt nyilván egy ilyen ügy nem jött volna jól a Fidesznek az önkormányzati választási kampányban sem.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Gyászol a Jóbarátok

Gyászol a Jóbarátok

Az orvosi kamara új vezetése jelezte az államtitkárnak: keményebbek lesznek

Az orvosi kamara új vezetése jelezte az államtitkárnak: keményebbek lesznek

A trafikkoncessziótól a vagyonkezelésig jutott a Mészárossal üzletelő ingatlanos

A trafikkoncessziótól a vagyonkezelésig jutott a Mészárossal üzletelő ingatlanos

10 fok is lehet jövő héten, de jön az ónos eső

10 fok is lehet jövő héten, de jön az ónos eső

A Saxo Bank meghökkentő jóslatai közt szerepel a 375 forintos euró árfolyam

A Saxo Bank meghökkentő jóslatai közt szerepel a 375 forintos euró árfolyam

Kubába utazott a bukott bolíviai diktátor

Kubába utazott a bukott bolíviai diktátor