Tóta W. Árpád: Orbán fél az innovációtól, de a jövő utolérte

Tóta W. Árpád

3 perc

2019.11.23. 11:00

Abban van a hiba – mondja a népszerű fideszes újságíró a népszerű fideszes tévében –, hogy a jobbos milliárdosok bujkálnak, amiből úgy tűnhet, hogy igazak a vádak, és tényleg lopnak. Pedig nem lopnak, csak nyernek.

Nem szégyen egyetérteni vele. Én teljes szívvel támogatom, hogy a megrendítő vereség után a Fidesz olyan módon újuljon meg, hogy Soros helyett Mészáros Lőrincet teszi óriásplakátra. Egyben reklámozhatna felvágottat is, mint Lagzi Lajcsi valaha. De gyűjteném a Tiborcz István-kártyanaptárakat is.

Megértem a felvetést egyébként. A viták ideje lejárt – állította az ereje teljében lévő, ökörré pöffeszkedő béka csupán másfél éve. Aztán most felállt ellenük a fél ország, és ezzel óhatatlanul visszatért a viták ideje. A kérdésekre és a vádakra előbb-utóbb válaszolni kell. Mert attól, hogy a házi sajtó elhallgatja őket, még léteznek. A legfőbb kérdés és vád pedig a korrupcióra irányul. Csakhogy mégis milyen konstruktív ötlete lehetne annak, aki a párttól kapja a fizetését? Azt nem mondhatja, hogy a miniszterelnök úr családja talán abbahagyhatná a lopást, és különben is tudja, hogy nem fogja abbahagyni. Marad a remény, hogy az ebül szerzett vagyon megmagyarázható a tehetség, a kiválóság jutalmaként, és akkor majd nem fogja zavarni az embereket, hanem tündérmesévé lényegül át. A fideszes haspókember nemhogy ciki lesz, hanem menő.