Cicás kontent másképp: ha valami, ez gyorsan hoz profitot

HVG

2 perc

2019.12.14. 12:00

Szingapúrban évente több ezer macska pusztul el a felhőkarcolók ablakaiból és erkélyeiről kizuhanva, ezért ott már olyan cég is van, amelyik a magasházakban lévő lakásokat nem kevés pénzért átalakítja a házi kedvencek jólléte és biztonsága érdekében.

Tragikus veszteségek készítették fel Helene Papillont arra, hogy megtanuljon „macskafejjel gondolkodni”. Hétéves volt, amikor az első cicáját a házuk előtt ütötte el egy autó, később, felnőttként pedig két másik kedvence is a nyitva felejtett ablakon zuhant ki. Ezért kezdett biztonsági felszereléseket keresni a szakboltokban, és mivel nem talált megfelelőt, kénytelen volt maga összeeszkábálni az első védőhálókat.

A legnagyobb veszélyforrás a nyitott ablak

Magasházszindróma

thecatpeople.sg

Közben, egy szerencsétlen sorsú macska megmentése és örökbefogadása kapcsán találkozott Alen Thummal, akit hasonló problémák gyötörtek. Beszélgetéseik során derült ki, mindkettejük régóta dédelgetett álma, hogy egy nap macskatanácsadással foglalkozhassanak, és többet tehessenek a házi kedvencek jóllétéért.

Erre alapozták két évvel ezelőtt, The Cat People néven gründolt hiánypótló – villámgyorsan termőre forduló – macskabiztonsági vállalkozásukat.