Beer Miklós a Home office-ban: "Ha csak fölfele nézünk, mindig elégedetlenek leszünk"

HVG360

1 perc

2020.03.27. 17:30

2020.03.27. 17:42

A Váci egyházmegye püspöki szolgálatából tavaly leköszönő Beer Miklós nagymarosi otthonából jelentkezve bízik egyfajta kijózanodásban, s abban, hogy átértékeljük, mi mindent engedhettünk meg eddig magunknak. Viszont nagyra tartja az összes magyar egyházat, mert nem tilos ugyan, mégsem tartanak már sehol istentiszteleteket.

Home office - Jelentések a "karanténból"

Miközben nagy tettekre készülünk, például a Mars meghódítására, egy láthatatlan kis vírus térdre kényszeríti az egész emberiséget, milliárdosoktól a nincstelenekig. Jobb híján mindenki az otthonába menekül, és igyekszik kibekkelni ezt az egészet.

A hvg360-on minden nap jelentkezik a Home office, amelyben M. Kiss Csaba kérdezi aktív élethez, nyilvánossághoz szokott ismert emberektől, hogy miként élik meg a helyzetet, hogy látják a közelebbi és távolabbi jövőt, mit tesznek épp, s mit kell elhagyniuk a szokásos tennivalóik közül. A most kezdődő nehéz időszakot dokumentálja a sorozat manír nélküli, személyes beszélgetésekkel, s közben talán a nézőknek is segít a privát túlélésben.

A szerdai részben Karácsony Gergely beszélt arról, hogy ne csak hetekre készüljünk, mert kemény hónapok jönnek. A főpolgármester határozottabban lépne, mint a kormány, de úgy látja, a helyzetet csak a kormány oldhatja meg.

A tegnapi epizódban az Egyesült Államokban élő Oroszlán Szonja mesélt arról, hogy mit csinál tulajdonképpen az orvosi egyetemen, s miként néz ki a begyűrűző krízis a tengerentúlon. Ami most van, az szükséges rossz, lassítanunk kell, ha az emberiség fel akar gyógyulni – véli a színésznő.