Tápláló fehérje, elsőosztályú trágya, liszt és olaj: őrölt légyből épül a jövő
Európában még viszolygást keltenek a rovarokból készült termékek, pedig sokkal takarékosabban lehet állatokat – és így áttételesen embereket – élelmezni ezzel a módszerrel.
Amikor 2013 februárjában Madagaszkárt letarolta a Haruna trópusi ciklon, a bajt tetézte, hogy ami megmaradt, azt egy apokaliptikus sáskajárás pusztította tovább. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) helyszínre érkező illetékesei között volt azonban egy, aki az eget és a mezőket ellepő rovarokban nem az elemi csapást, hanem a hatalmas mennyiségű fehérjét látta. A tunéziai Syrine Chaalada aztán megosztotta ötletét vegyészmérnök férjével, Mohamed Gastlival, és úgy találták, érdemes belevágni a proteinüzletbe.