Hasbeszélő
Ez a hvg360 gasztrosorozatának újabb darabja. Minden megjelent rész itt található meg. | Pontosan az történt, hogy jártunkban, de jóval keltünkön túl, úgy délután fél négy tájban jöttünk rá, nem is ebédeltünk még. S mert Budán, közel az Alagúthoz, az Attila út–Krisztina körút párhuzamosában végeztünk ügyes-bajos dolgainkkal, a környéken kerestünk éttermet.
Gondoltunk nagyot és merészet, megcéloztuk az Attila út–Roham utca sarkán Szulló Szabina és Széll Tamás örömkonyháját. A Stand25-öt, ahol igenis étlapon tartanak olyan hétköznapi étkeket is, mint a gulyásleves, a rakottkrumpli vagy éppen a tojásos galuska, persze a saját magasiskolájuk szerint. Mielőtt a kilincset lenyomtuk volna, megláttuk a tájékoztatót, hogy rögvest, négykor bezárnak, és legközelebb csak vacsoraidőben, hattól várnak tárt ajtóval. Ezt meg is jegyeztük a jövőre nézve.
Sebaj, innen kőhajításnyira sem, a Krisztina tér 3. sarkán ott a híres-nevezetes, trendi Déryné: „Chic, sexy, cosmopolitan…” mondják magukról, és ezt népes neves törzsvendégkörük tanúsítja. Itt hétköznap reggel fél nyolctól éjfélig, éjjel egyig (hétvégén tessék tovább aludni, reggeli kilenctől) soha nincs üresjárat. Ja, nem. Mert van. Csak éppen sehol sem dokumentált, tessék empirikus tapasztalatot szerezni. Ahogy mi.