szerző:
hvg.hu

A rendőrségi lámpákhoz hasonló, kék-piros villogókkal felszerelt Opelt videóztak az M7-es autópályán néhány napja, amely a felvétel szerint igen furcsa manővereket végzett. A rendőrség később feldúlt közleményben cáfolta, hogy az ő gépkocsijukról lenne szó.

Napok óta terjed a neten egy furcsa manővereket végző Opelről készült felvétel, amelyen az látható, hogy az M7-esen közlekedő kocsi hirtelen a rendőrségi villogókhoz hasonló fényjelzésre vált, majd elhúz egy kamion mellett. Az esetet lesből támadásnak tekintő kamionos azt írta, szerinte teljesen etikátlan szándékosan kiprovokálni a szabálysértést, csakhogy a videón ilyen valójában nem látszik.

A rendőrség időközben közleményt adott ki, amelyben azt írták: a felvételen valójában nem rendőri intézkedés látható, "az adott időpontban és útszakaszon pedig nem ellenőriztek civil jellegű rendőrségi gépjárművel, a videóban szereplő gépkocsival a rendőrség nem rendelkezik".

A kissé kemény hangvételűre sikeredett közleményben azt is írták: "határozottan cáfoljuk azokat az időnként szárnyra kapó álhíreket, amelyek szerint a rendőrök jogsértésbe hajszolják az egyébként szabályosan közlekedőket. A közúti ellenőrzésekkel a rendőrség célja a balesetveszélyes jogsértések visszaszorítása; a jelöletlen gépkocsikkal a másokra veszélyt jelentő járművezetőket szűrik ki a forgalomból".

Levelüket azzal zárták, "a rendőrség visszautasítja azokat az inkorrekt és megalapozatlan állításokat, amelyekkel egyesek – magánszemélyek és médiatartalom-szolgáltatók – a rendőrségbe vetett közbizalmat igyekeznek aláásni. Javasoljuk, hogy mielőtt közzétesznek a rendőrség tevékenységét érintő, a megítélését befolyásoló állításokat, előbb győződjenek meg annak valóságtartalmáról. Kérdésükkel forduljanak a rendőrséghez, várják meg a választ, és ezt követően tájékoztassanak. Korrekten."

A Totalcar megkereste a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóosztályát is, hiszen akár ők is végezhetnek hasonló ellenőrzéseket, bár egészen más céllal. A NAV válasza szerint nem ők voltak. Mivel az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz tartozó Közlekedési Hatóság is rendelkezik Zafirákkal, őket is megkérdezte a lap, de utóbbi hatóságtól még nem érkezett válasz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hatalmas füsttel ég egy ház a Teréz körúton, nem jár a villamos a Jászai és az Oktogon között

Hatalmas füsttel ég egy ház a Teréz körúton, nem jár a villamos a Jászai és az Oktogon között

Nézzen be a Vidi új, 14 milliárdos stadionjába – videó

Nézzen be a Vidi új, 14 milliárdos stadionjába – videó

Sokat tudó óra fél áron, és még telefonálni is lehet vele – túl szép, hogy igaz legyen?

Sokat tudó óra fél áron, és még telefonálni is lehet vele – túl szép, hogy igaz legyen?

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Hont: Pávatánc a szakadék szélén

Hont: Pávatánc a szakadék szélén

Svájci gleccseren rakták ki a világ legnagyobb képeslapját

Svájci gleccseren rakták ki a világ legnagyobb képeslapját