szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Solt belterületén egy személygépkocsi elgázolt egy gyalogost, aki a helyszínen meghalt.

A helyszíni szemle adatai szerint egy 46 éves férfi közlekedett Mazda 5 típusú személygépkocsival Solt belterületén, a Kecskeméti úton Dunaföldvár irányába 2017. április 15-én 21 óra 30 perckor. A Kecskemét út és a Nyírfa utca kereszteződésében, az 52-es számú főút 54.040-es méterszelvényénél eddig tisztázatlan okból elütötte az úttesten – nem kijelölt gyalogos-átkelőhelyen – neki balról jobbra áthaladó gyalogost, egy 91 éves nőt. A baleset következtében az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A rendőrség azt közölte: a sofőr – aki használta a biztonsági övet – nem sérült meg. A baleset körülményeit a Kalocsai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az eset kapcsán a rendőrség felhívja mindenki figyelmét arra, hogy minden közlekedőnek tennie kell a saját biztonsága érdekében, melynek egyik módja a láthatóság növelése. A közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok, ezért mindent meg kell tenniük a saját észlelhetőségük érdekében. A fényvisszaverő mellény és egyéb láthatóságot biztosító kiegészítők használata, viselése életmentő lehet.

Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a fényvisszaverő mellény vagy ruházat használata kötelező, azonban tanácsos azt más körülmények között - nappali fényben, illetve belterületen - is viselni, továbbá a sötét ruhák helyett feltűnő színűeket előnybe részesíteni, különösen éjszaka az úttesten vagy amellett gyalogolva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!