szerző:
hvg.hu

Feltúrások, kordonok, földdel borított padok és újra támadó térkő - egészen elképesztő állapotok uralkodnak jelenleg a Margitszigeten.

Az idei vizes vébé apropóján "felújítják" a Margitszigetet, amely emiatt aztán már gyakorlatilag hónapok óta fel van túrva, de a munkálatok most mintha csúcsponthoz érkeztek volna.

A szigeten normális esetben áthaladó 26-os busz sem jár már egy ideje, és a szigeti lejáróra kitett tábla szerint "A Margit-sziget megújul", a munkálatoknak pedig május 31-ig be kellene fejeződnie.

©

A táblára azt is kiírták, hogy lehetőleg senki ne is menjen be a szigetre a munkálatok idején, illetve hogy mind a főúton, mind a sétányokon és járdákon gyalogosan vagy biciklivel közlekedni "TILOS", de aki a szigetre próbál bejutni, annak senki nem állja útját, nem zárták le a területet. Ezt már csak azért sem lehetne, mert a felújítások és munkálatok ellenére a Hajós-Széchy uszoda korlátozottan még mindig nyitva áll az úszók előtt, és például a kajakosok és kenusok is oda járnak sportolni, a turistákról és a ftókról nem is beszélve.

©

A szigetre bemerészkedőknek azonban elképesztő állapotokkal kell szembesülniük. Eltűnt például a szigeti lejáróról a partra vezető lépcső:

©
©

Kordonokkal kerítették el a parti padokat, és a futóknak és gyalogosoknak a kordonok mellett a feltúrásokat is kerülgetnie kell:

©
©
©

Ezt a padot például majdnem teljesen beborították földdel:

©

Ez pedig egy kis ízelítő abból, ahol már látszik, hogy milyen is lesz a "megújuló" Margitsziget: újra támad a térkő!

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!