szerző:
hvg.hu

Visszatér a hetvenes évek kultikus sportautója az Opel GT. A villám emblémás márka a genfi autószalonon (március 2-12.) mutatja be az új kétülésest. Izgalmas, pengeélekkel megrajzolt karosszériája, klasszikus hátsókerék-hajtása és bivalyerős, négyhengeres turbómotorja az első, 1968-tól 1973-ig gyártott GT sikerreceptjét követi.

Az Opel GT visszatér
© GM Media
Az új Opel GT vezetésének élményét éppúgy garantálja a frontmotoros, hátsókerék-hajtású felépítésből adódó kiegyensúlyozott tengelyterhelés, mint a kétliteres, közvetlen benzinbefecskendezéses Ecotec turbómotor 260 lóereje. Százra hat másodpercen belül gyorsul az autó, csúcssebessége 230 kilométer/óra fölött van. Pillanatok alatt lehet lenyitni a vászontetőt, utasai így részesülnek a szellős száguldás örömében, amely nem adatott meg az egykori GT-tulajdonosoknak.

Amerikában lesz népszerű
© GM Media
Az új Opel GT formavilágát az a Vauxhall VX Lightning koncepcióautó inspirálta, amelyet 2003 májusában, a márka százéves jubileumára alkottak a birminghami GM Advanced Design Studio munkatársai. Gyártásra a Delaware-állambeli (USA) Wilmington üzemet szemelték ki, ahol a Pontiac Solstice és a Saturn Sky testvérmodellek is készülnek. Az Opel GT gyártásának kezdetét 2007 elejére tervezik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
automenedzser.hu Autó

Magyar autópiac: vesztes és nyertes márkák 2005-ben

A hazai újautó-eladások 4,3 százalékkal estek vissza a tavalyihoz képest – ez derül ki a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete által közzétett jelentésből. A márkák közül a legnagyobb növekedést a Dacia és a Subaru érte el, míg az Alfa Romeo, a Lancia, a Rover és a Tata nagyon gyengén szerepelt a személyautó-piacon. 2005-ben Magyarországon 199 068 újautót értékesítettek, az egy évvel korábban eladott 208 044-hez képest.

automenedzser.hu Autó

A kiállítás legszebb autói

Általában bizakodva tekintenek az idei év elé a nagy autógyárak, de a vezető amerikai autóipari cégek kilátásaira árnyékot vetnek az ázsiai gyártók, amelyek továbbra is rohamosan terjeszkednek az amerikai piacon is, mondják piaci elemzők annak kapcsán, hogy vasárnap Detroitban megnyílt a világ legjelentősebb nemzetközi autószalonja.

MTI Gazdaság

Ötmilliárd dolláros negyedéves veszteség a GM-nél

A negyedik negyedév is veszteséges lett - 4,8 milliárd dollárral - a General Motors járműipari óriásvállalatnál 2005-ben, az ötödik egymást követő negyedévre írhatott negatív eredményt a cég. Egész éves tavalyi vesztesége így elérte a 8,6 milliárd dollárt.

Félbeszakadt egy előadás a Nemzeti Színházban vasárnap

Félbeszakadt egy előadás a Nemzeti Színházban vasárnap

Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Hírcsárda: Soros ellen küzd majd Süsü

Hírcsárda: Soros ellen küzd majd Süsü

Itt van a Brexit B-terve: újabb tárgyalással húznák az időt

Itt van a Brexit B-terve: újabb tárgyalással húznák az időt

Sokkal könnyebb lesz a földhivatali ügyintézés, ha valóra válik a kormány terve

Sokkal könnyebb lesz a földhivatali ügyintézés, ha valóra válik a kormány terve

Partra vetette a tervezett nagyberuházás a Fertő tavi hajóztatókat

Partra vetette a tervezett nagyberuházás a Fertő tavi hajóztatókat