szerző:
hvg.hu

A genfi autókiállításon egy titokzatos középkategóriás tanulmányautó mellett a Kia bemutatja a megújult Carnival egyterűt és az átdolgozott Sorento szabadidőautót.

Teljesen megújult a Carnival
© Kia
A vadonatúj Carnival magasabb, szélesebb, de rövidebb, mint a korábbi modell. Az új, rövidebb tengelytávú modellt kifejezetten az európai vásárlók igényeinek szem előtt tartásával tervezték meg. A hosszabb tengelytávú változatot tavaly mutatták be Észak-Amerikában. A hét különálló ülés 2+3+2 rendszerű. A középső és a hátsó sor öt ülése külön-külön mozgatható, dönthető, lehajtható és kiszerelhető. A jármű két új motorral is kapható majd. A városi vezetést könnyíti a Kia új, változtatható fordulókörrel ellátott (VRS) kormányrendszere, amely csökkenti a fordulási sugár hosszát.

Tavaly 144 ezer Sorentót adtak el
© Kia
A 2006-os Sorento európai vásárlói két nagy teljesítményű motorral felszerelt változat közül választhatnak: az egyik egy 170 lóerős, 21 százalékkal megnövelt teljesítményű, továbbfejlesztett, változtatható geometriájú turbófeltöltővel ellátott dízelmotor, a másik pedig egy új, gazdaságos üzemanyag-fogyasztású, 3,3 literes V6 benzinmotor, amely 235 lóerőt meghaladó teljesítményre is képes. Az áttervezett középső műszercsoportnak és a középső padlókonzolnak tetszetősebb a megjelenése és jobb minőségű anyagokból készült. Hátul megnövelték a lábak férőhelyét azáltal, hogy átalakították az első ülések támlájának formáját, és most a hátsó ülések is könnyebben állíthatók.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
automenedzser.hu Autó

A kiállítás legszebb autói

Általában bizakodva tekintenek az idei év elé a nagy autógyárak, de a vezető amerikai autóipari cégek kilátásaira árnyékot vetnek az ázsiai gyártók, amelyek továbbra is rohamosan terjeszkednek az amerikai piacon is, mondják piaci elemzők annak kapcsán, hogy vasárnap Detroitban megnyílt a világ legjelentősebb nemzetközi autószalonja.

automenedzser.hu Autó

Magyar autópiac: vesztes és nyertes márkák 2005-ben

A hazai újautó-eladások 4,3 százalékkal estek vissza a tavalyihoz képest – ez derül ki a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete által közzétett jelentésből. A márkák közül a legnagyobb növekedést a Dacia és a Subaru érte el, míg az Alfa Romeo, a Lancia, a Rover és a Tata nagyon gyengén szerepelt a személyautó-piacon. 2005-ben Magyarországon 199 068 újautót értékesítettek, az egy évvel korábban eladott 208 044-hez képest.

hvg.hu Világ

Biztonságos koreai nagykocsik

A felújított Hyundai Sonata és Tucson a legmagasabb, ötcsillagos értékelést kapta az amerikai NHTSA röréstesztjében frontális és oldalirányú ütközésre.

Nagyjából ezren vonulnak az Andrássy úton a Várkert Bazár felé

Nagyjából ezren vonulnak az Andrássy úton a Várkert Bazár felé

Japán támadás: milyenek a 2019-es új Lexusok?

Japán támadás: milyenek a 2019-es új Lexusok?

Újra jön a nagy havazás, hat megyére adják ki a figyelmeztetést

Újra jön a nagy havazás, hat megyére adják ki a figyelmeztetést

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

Roger kicsoda? Feltartóztatta a biztonsági őr Federert - videó

Roger kicsoda? Feltartóztatta a biztonsági őr Federert - videó

RTL Klub: A Veronában tragédiát szenvedett busz sofőrje máig nem kért bocsánatot

RTL Klub: A Veronában tragédiát szenvedett busz sofőrje máig nem kért bocsánatot