szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A III. kerületi önkormányzat abban bízik, hogy nem lesz több illegális gyorsulási verseny a Hajógyári-szigeten, ugyanis az évek óta erre a célra használt 800 méteres útszakasz több pontján szűkítő akadályokat állítottak fel - jelentette be a helyszínen Bús Balázs, Budapest III. kerületének fideszes polgármestere pénteken.

Ismertetése szerint több éve probléma már a szigeten, hogy hétvégente autósok lepi el a hátsó utat, amelyet lezárnak, majd illegális versenyeket rendeznek rajta. Az ügyben több panasz is érkezett, például amiatt, hogy a gyorsulók a közeli benzinkútnál gyülekeztek, ahol túráztatták autójuk motorját, a szigeten pedig sok szemetet hagytak maguk után. Az MTI kérdésére a polgármester elmondta, hogy csak néhány alkalommal volt rendőri ellenőrzés, a kerületi rendőrség a jelenség ellen sokszor nem tudott fellépni, hiszen komolyabb rendőri egységre lett volna szükség az egyszerre megjelenő mintegy kétszáz autós elleni fellépésre. A polgármester tudomása szerint az illegális versenyek az interneten szerveződtek. Elmondta, hogy fekvőrendőrök lerakásánál jóval olcsóbb megoldás volt az úgynevezett kútgyűrűk elhelyezése, ez mintegy 2,5 millió forintba került.

Közölte azt is, hogy a sziget szóban forgó területének tulajdonosa a főváros, amelynek illetékesei az egyeztetések során közölték, hogy erre nincs pénzük, de ha a kerület vállalja a költségeket, engedélyezik az akadályok felállítását. A több száz kilós kútgyűrűk fényvisszaverő terelőtáblákkal is el vannak látva, azok sötétben is jól észrevehetők. Bús Balázs hangsúlyozta, bíznak abban hogy a forgalmat lassító akadályok felállítása hozzájárul a sziget rendezését célzó folyamathoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Kilónként egy lóerő, 2,5 másodperces gyorsulás

Monacóban mutatkozik be a valaha gyártott egyik legkülöncebb és legvadabb autó. A Caparo Freestream T1 minden kilójára jut egy lóerő, a rovarra emlékeztető szupersportkocsi 2,5 másodperc alatt gyorsul százra.

Több tízezer diáknak kellene közlekedési alapvizsgát tennie a jövő héttől

Több tízezer diáknak kellene közlekedési alapvizsgát tennie a jövő héttől

Három évet is érhet egy ellopott KRESZ-tábla a bíróságon

Három évet is érhet egy ellopott KRESZ-tábla a bíróságon

Eddig bírta, 360 fölé került a forint

Eddig bírta, 360 fölé került a forint