szerző:
MTI

Megszűnt a demonstráció az udvari átkelőhelynél, de fennakadás korábban sem volt a forgalomban csütörtökön.

Horvátországi mezőgazdasági gazdálkodók traktorokkal az udvari átkelőhely horvát oldalán demonstráltak csütörtök délután - tájékoztatta az MTI-t az átkelőhely kirendeltségvezetője. 

Gelányi Zoltán az MTI-nek korábban azt mondta: hivatalos tájékoztatást nem kaptak az útlezárásról, ennek ellenére csütörtök reggel a horvát féltől úgy értesültek, a gazdák demonstrációra készülnek Udvar és Dubosevica között. A horvát gazdák 10 órától gyülekeztek Pélmonostornál és 13 órakor értek a magyar határhoz. A horvát rendőrség az átkelő előtt 50 méterre a főút mellett állította félre a tüntető gazdákat.

Hozzátette: a rendőri felvezetéssel, körülbelül húsz traktorral érkező horvát gazdák konvoja mellett a 15 óráig tartó demonstráció alatt végig akadálytalanul el tudtak haladni a személyautók. Fennakadás egyik magyar-horvát átkelőnél sem volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Autó

Torlódások alakulhatnak ki a határ horvát oldalán

A Külügyminisztérium felhívja a Horvátországba készülő, vagy onnan hazatérő magyar állampolgárok és fuvarozók figyelmét, hogy a szlavóniai földművesek a horvát kormányzattal szembeni egyes, tárgyalás alatt álló követeléseik kikényszerítésére augusztus 27-én 12 órától tiltakozó megmozdulásokat helyeztek kilátásba.

MTI Autó

Tüntetők Udvarnál, nincs fennakadás

A határra vezető utak lezárására készülő horvátországi mezőgazdasági gazdálkodók közül néhányan traktorokkal az udvari átkelőhely felé tartanak, s ott demonstrálnak csütörtök délután - tájékoztatta az MTI-t Gelányi Zoltán, az átkelőhely kirendeltségvezetője. A többi magyar-horvát átkelőnél nem számítanak útlezárásra, a rendőrség a letenyei átkelő használatát javasolja.

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

A Ruben és a Napszállta is díjat kapott a sevillai filmfesztiválon

A Ruben és a Napszállta is díjat kapott a sevillai filmfesztiválon

Alakul az új PlayStation? A Sony levédetett egy érdekes kontrollert

Alakul az új PlayStation? A Sony levédetett egy érdekes kontrollert

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Manfred Weber nem lesz CSU elnök

Manfred Weber nem lesz CSU elnök