Tetszett a cikk?

November 1-jétől Philippe Saillard a Nissan Sales Central & Eastern Europe új ügyvezető igazgatója.

Philippe Saillard az elmúlt 19 évben számos különböző pozíciót töltött be az autós szakmában. A Nissannál a Franciaország, Hollandia és Belgium (Nissan West régió) értékesítési vezetői pozíciójában kezdte munkáját, melyben 3 évig dolgozott. Ezek után 20 hónapot az Infiniti-nél töltött, ahol előbb a márka európai bevezetéséért felelt, majd az értékesítés felfuttatásáért, mint értékesítési igazgató. Irányítása alatt az Infiniti nulláról 15 európai piacon 43 szalonnal működő márkává nőtte ki magát.

A Nissan Sales Central & Eastern Europe, melyet 1995-ben alapítottak, négy ország területén folytatja tevékenységét: Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában. 2009-ben a Nissan több mint 19 000 gépkocsit értékesített ebben a régióban, mellyel 3,4%-os piaci részesedést ért el. A cég összesen 130 munkatársat foglalkoztat négy fővárosban, és 66 márkakereskedője 100-nál is több értékesítési pontot üzemeltet.

Az előd, Pierre Boutin, nem tér vissza hazájába, Kanadába, hanem elfogadta a Nissan West régió (Franciaország, Hollandia és Belgium) ügyvezető igazgatói pozícióját, így Európa harmadik legnagyobb Nissan régiót vezeti majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Autó

Új vezető az európai Toyota élén

A Toyota június 24-i hatállyal Didier Leroyt nevezte ki a Toyota Motor Europe (TME) elnökének. Didier Leroy felügyeli majd a Toyota összes európai tevékenységét, beleértve a gyártást, tervezést, értékesítést és marketinget is. Emellett megtartja a Toyota Motor Corporation szervezetén belüli jelenlegi feladatköreit is, mint managing officer és európai minőségbiztosítási vezető. Didier Leroy Tadashi Arashima helyét veszi át, aki visszavonul jelenlegi beosztásaiból.

hvg.hu Autó

Idő előtti vezetőváltás a kecskeméti Mercedes-gyár élén

Frank Klein veszi át a mai naptól az új kecskeméti személygépkocsigyártó-üzem felépítésének irányítását, valamint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető posztját. Michael Frieß, a gyár korábbi vezetője az előkészítő és tervezési szakasz lezárása után személyes okok miatt kérte áthelyezését.

hvg.hu Autó

Új vezető a hazai LeasePlan élén

A több mint egy évtizedes vállalaton belül megszerzett tapasztalattal rendelkező Roelof Hansman vette át a LeasePlan Hungária irányítását február elejétől.

Autó

Új igazgató a Peugeot élén

Április 2-től Vincent Rambaud személyében új igazgató kerül a Peugeot élére. Az újonnan kinevezett igazgató Jean-Marc Gales, a PSA márkaigazgatójának irányítása alatt végzi munkáját. Az 51 éves Vincent Rambaud korábban a latin-amerikai térség igazgatója volt a PSA Peugeot Citroën csoporton belül.

hvg.hu Autó

Citroën-igazgató lett a Hyundai volt vezetője

2009. november 25-étől Tüttő Lászlót nevezték ki a Citroën Hungária újonnan alakult, vállalati értékesítésért felelős igazgatóságának élére. Az új igazgatóság a Citroën márka 2009 februárjában meghirdetett megújulási programjának megfelelően jött létre.

hvg.hu Autó

Magyar igazgató a GM-motorgyár élén

2010. január elsejével Solt Tamás személyében ismét magyar gyárigazgatót neveztek ki a General Motors Powertrain-Magyarország Kft. élére.

Autó

Oros Attila lett a BMW marketingvezetője

2010. június 1-jétől Oros Attila (39) tölti be a BMW Magyarország marketingvezetői pozícióját. A területet korábban az ügyvezető, Henning Putzke felügyelte.