szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 153 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Ebből 2 közlekedési baleset 2 halálos áldozatot követelt, 10 súlyos, 41 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 100 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

Az autópályákon a következő terelések, forgalomkorlátozások várhatók. Az M0-ás régi szakaszán /várhatóan 2011.12. 31-ig/épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben. Ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal érdemes közlekedni, mert szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat.

Az M1-esen a jobb és bal pályatesten a 12-67. km szelvényekben 80-as sebességkorlátozás és mobil terelés mellett kátyúzást végeznek a haladósávban. A hegyeshalmi határátkelőnél a bejövő forgalomban a túlméretes járművek részére  terelés várható építési munkák miatt. Az M7-es (M1-M7)jobb-bal pályán az 5-12. km szelvényben, és az (M7) bal pályán a 45-18. km szelvényekben takarítási munkák miatt mobil sebességkorlátozás és terelés várható.

Az előre ki nem számítható bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. A határátkelőhelyek forgalmát tekintve Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban várható torlódás a hétvégi kamionstoppal összefüggésben szombaton a kilépő irányban lehet,  amelynek mértéke 30-60 percet is eléri.

Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható forgalomtorlódás. A személyforgalomban be- és kilépő irányban 60-120 perces várakozás kialakulásával számolunk. Szombaton a teherforgalomban kilépő irányban a várakozási idő elérheti a 360 percet is, melynek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.

Tiszabecs, Beregsurány és Barabás közúti határátkelőhelyen a hétvége napjain szintén várható várakozás kialakulása a délutáni órákban a belépő irányban, egy órás időtartamban. A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.
   

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a légi közlekedést, a járatok indulását és érkezését befolyásoló időjárási tényezőről, munkabeszüntetésről nincs információnk. Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a police.hu oldalon, ide kattintva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak

Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak

Drágán spórolni: teszten az első konnektoros, 21 millió forintos Toyota RAV4

Drágán spórolni: teszten az első konnektoros, 21 millió forintos Toyota RAV4

Túlélési praktikák szülőknek a karantén idejére - Fülke podcastunkban Szél Dávid pszichológus

Túlélési praktikák szülőknek a karantén idejére - Fülke podcastunkban Szél Dávid pszichológus