szerző:
Biró Csongor
Tetszett a cikk?

A német autóklub április végén közétett 2010-es meghibásodási toplistáját a felső-középkategóriában a két Audi és egy BMW vezetik. Az ADAC sárga angyalai 4,25 millió alkalommal szálltak ki 2010-ben meghibásodott autót javítani. A meghibásodási lista összeállításához ebből kizárólag egy- és hatéves autókra kiterjedően 500 ezres reprezentatív mintát emeltek ki. A mintavételben csak olyan modellek szerepelnek, amelyeket legalább három egymást követő éven keresztül lényeges változtatások nélkül gyártanak, és egy évben legalább 10 ezret helyeztek belőle forgalomba Németországban. A hibák számák és az autó gyakoriságát ötvözve alakították ki azokat a pontszámokat, amelyek alapján rangsorolták az autókat. A lista a 2005-2010 közötti összesített és súlyozott hibák alapján készült.

©

 

A legmegbízhatóbb felső-középkategóriás autók - ADAC 2005-2010

1. Audi A5 / Cabrio          
2. BMW 5 / GT       
3. Audi A6       
4. Mercedes-Benz E-osztály   
5. Volvo S60/S70/S80/V70       
6. Mercedes-Benz M-osztály       
7. BMW X5       
8. VW Touareg 

(Forrás: ADAC)

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biró Csongor Autó

Top 10: Magyarország legnépszerűbb autói

Magyarországon április 30-ig 18 182 személyautót, valamint kis- és középhaszonjárművet helyeztek forgalomba, 12,4 százalékkal többet, mint 2010 első négy hónapjában. A gond csak az, hogy áprilisban márciushoz hasonlóan megállt a piaci növekedés, így még várat magára a magyar autópiac feltámadása. Áprilisban 4434 új személygépkocsit és kishaszongépjárművet helyeztek forgalomba, szemben a márciusi 5247-tel, illetve a tavaly áprilisi 4270-nel - olvasható az Autómenedzser.hu autós portálon.

Biró Csongor Autó

Top 10: a legmegbízhatóbb 10-11 éves autók

Az Auto Bild német autós szaklap közzétette a német műszaki vizsgaállomások 2010-es adatait feldolgozó statisztikáit. 7 253 709 autót vizsgáltak át, összesen 211 Németországban népszerű típust. A rangsort az határozza meg, hogy a megvizsgált autók milyen százalékánál találtak komolyabb hiányosságot a szervizek. A statisztika nem reprezentatív, de használtautó-vásárláskor hasznos lehet. A 10-11 éves használt autók között a legkevesebb meghibásodást a Porsche 911-nél találták, az első 10-ben két Porsche, egy Mercedes és egy Volkswagen mellett Toyoták és Mazdák vannak.

Biró Csongor Autó

Top 10: a legmegbízhatóbb 2-3 éves autók

Az Auto Bild német autós szaklap közzétette a német műszaki vizsgaállomások 2010-es adatait feldolgozó statisztikáit. 7 253 709 autót vizsgáltak át, összesen 211 Németországban népszerű típust. A rangsort az határozza meg, hogy a megvizsgált autók milyen százalékánál találtak komolyabb hiányosságot a szervizek. A statisztika természetesen nem reprezentatív, de használt autó vásárláskor hasznos lehet. Az idei győztes a Toyota, amelynek négy modellje is bekerült a 2-3 éves használt autók tízes toplistájába, de a Porsche-tulajdonosoknak sem kell szégyenkezniük.

Biró Csongor Autó

Top 10: BMW, Mercedes, Audi - ezekkel a kocsikkal van a legkevesebb baj

A német autóklub április végén közétett 2010-es meghibásodási toplistáját a középkategóriában a BMW X3, a Mercedes C-osztály és a BMW 3 vezetik. A listát a Ford S-Max és az Opel Vectra zárja. Az ADAC sárga angyalai 4,25 millió alkalommal szálltak ki 2010-ben meghibásodott autót javítani. A meghibásodási lista összeállításához ebből kizárólag egy- és hatéves autókra kiterjedően 500 ezres reprezentatív mintát emeltek ki. A mintavételben csak olyan modellek szerepelnek, amelyeket legalább három egymást követő éven keresztül lényeges változtatások nélkül gyártanak, és egy évben legalább 10 ezret helyeztek belőle forgalomba Németországban. A hibák számák és az autó gyakoriságát ötvözve alakították ki azokat a pontszámokat, amelyek alapján rangsorolták az autókat. A lista a 2005-2010 közötti összesített és súlyozott hibák alapján készült.

Biró Csongor Autó

Top 10: BMW, Audi, Peugeot - ezek a legmegbízhatóbbak

A német autóklub április végén közétett 2010-es meghibásodási toplistáját az alsó-középkategóriában a BMW 1, az Audi A3 és a Peugeot 308 vezeti. Az ADAC sárga angyalai 4,25 millió alkalommal szálltak ki 2010-ben meghibásodott autót javítani. A meghibásodási lista összeállításához ebből kizárólag egy- és hatéves autókra kiterjedően 500 ezres reprezentatív mintát emeltek ki. A hibák számák és az autó gyakoriságát ötvözve alakították ki azokat a pontszámokat, amelyek alapján rangsorolták az autókat. A lista a 2005-2010 közötti összesített és súlyozott hibák alapján készült - ezekbe nem számítanak bele az olyan lerobbanások, amelyeket kifogyott benzin, bezárt kulcs, vagy baleset okozott.