szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Dél-amerikai módszerrel próbált kokaint becsempészni az országba egy 31 éves szlovák nő, aki a napokban bukott le Röszkénél - tájékoztatta Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtófelelőse szombaton az MTI-t.

Az eddig még nem tapasztalt módszer lényege, hogy a kábítószert oldószerbe teszik, és folyadékként próbálják átcsempészni. A pénzügyőrök érdeklődését az keltette fel, hogy a nő azt mondta, Szlovákiából Szerbiába ment vásárolni, ennek során egy pár cipőt vett. A tüzetes ellenőrzés során azonnal észrevették, hogy az ablakmosótartályt átalakították, és az nincs összekötve a szélvédőmosó rendszerrel. A tartályban lévő folyadék szaga olyan volt, mint a tömény, szerves oldószeré, és nyilvánvaló volt, hogy az nem ablakmosó.    

A pénzügyőrök a tartályból kitöltött mintegy 3 liter folyadékon az előzetes tesztelést elvégezték, mely kokaingyanús anyagot mutatott ki. A kábítószer jelenlétét erősítette meg ezt követően a hatóság munkakutyája is.    

A pénzügyőrök az anyagot lefoglalták, majd azt a szlovák nővel együtt, feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, ahol a nőt őrizetbe vették, ellene visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.     A pénzügyőr őrnagy elmondta: munkatársait meglepte a csempészet módszere, hiszen Magyarországon egyedülálló, de Európában is igen ritkán fordul elő, hogy a kokaint folyékonnyá alakítják, és ilyen módon rejtik el. Ez jellemzően Dél-Amerikában gyakori. A mennyiség pontos meghatározása még tart, de az már biztos, hogy a jogszabály szerinti jelentős mennyiségről van szó. A kokain utcai értéke egyébként 10-15 ezer forint között van grammonként - tette hozzá a sajtófelelős.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lemondott egy DK-s polgármester a neki járó oltásról

Lemondott egy DK-s polgármester a neki járó oltásról

Fel is út, le is út – A magyar-szlovák lakosságcsere 1946–1948

Fel is út, le is út – A magyar-szlovák lakosságcsere 1946–1948

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök