szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

120 mérföldes, 193 kilométer per órás sebességgel száguldott a Stanford Egyetem vezető nélküli autója.

A kaliforniai egyetem számítógépes fenegyerekei kimerészkedtek a virtuális térből.  Most egy versenypályán próbálnak meg bizonyítani, persze saját modorukban. Terveztek egy olyan sofőr nélküli Audi TTS-t, amely a múlt heti tesztjükön 120 mérföldes sebességgel kanyargott végig a Thunderhill Raceway versenypályán. A próba élességét az adta, hogy bár ez a videón nem látszik, elvileg kipróbálták úgy is, hogy az anyósülésen és hátul is egy mérnökdiák ült.

A kutatók egyelőre igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy az autójuk nem követi a Google sofőr nélküli Priusát, ezt egyelőre eszük ágában sincs forgalomba kivinni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Hamarabb lesznek sofőrnélküli autók, mint hinnénk

Az elmúlt évtizedekben rengeteg olyan high-tech újítás született, amellyel a vezetés könnyebb, biztonságosabb, és az autónk még inkább önműködővé vált. Most egy újab technológai ugrást jósolnak.

Radar360: Rossz világ jön a gazdaságra és az Indexre

Radar360: Rossz világ jön a gazdaságra és az Indexre

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért