szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyarországi balesetet okozó szlovák nő családja felajánlotta, hogy kifizeti az áldozatok temetését - közölte a köztévé Híradója. A családtagok nem fogadták el a segítséget, a rendőrség pedig egy lehetséges szemtanút keres a múlt heti baleset miatt.

Az M3-ason elhunyt négy áldozat hozzátartozóinak a balesetet okozó szlovák nő családja felajánlotta, hogy vállalja a temetés költségeit - közölte a Híradó. Eva Varholíková-Rezesova ügyvédje azt mondta, ez nem jelenti azt, hogy elismernék a nő bűnösségét.

"Jelen helyzetben pusztán emberiességi okok folytán döntött a család úgy, ahogy döntött. És azt is szeretném elmondani, hogy a polgármester úron keresztül a család abban is kifejezte szándékát, hogy esetlegesen valamilyen kártalanítást nyújtson" – mondta Tóth M. Gábor ügyvéd.

A felajánlást a polgármester tolmácsolta az elhunytak családjának, de a rokonok nem kértek a segítségből.

A pest megyei rendőrség közben egy szemtanút keres: egy kamionost, aki láthatta, ahogy a terepjáró augusztus 21-én belerohant az előtte haladó kisautóba. Több járművezető is megállt a helyszínen, feltehetően ő is megállt akkor, de az adatait nem rögzítették a rendőrök, nem volt már ott a helyszínen.

"Őt nem tudtuk meghallgatni. Az eddigi tanúkihallgatások alapján úgy tűnik, hogy ő releváns információval rendelkezik a balesettel kapcsolatban" – mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a rendőrség szóvivője.

Időközben ismét átvizsgálták a balesetet okozó autót, egyebek mellett kábítószer nyomait is keresték benne. A szakértői jelentések a jövő hónapra várhatók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az indiai kormány kezdi felfogni, hová fajulhat az agrárreform elleni parasztmozgalom

Az indiai kormány kezdi felfogni, hová fajulhat az agrárreform elleni parasztmozgalom

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését

Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését