szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új tesztpályát épít az Audi a cég központjának közelében. A sport részleg főhadiszállása is itt lenne.

A bajorországi pálya Neuburg an der Donau-ban kerül kialakításra közel a cég ingolstadti központjához. A vezetéstechnikai-központban a vásárlóik és más, a cégnek fontos érdekeltek tehetik próbára magukat. A 47 hektáros földterületen nagyjából 300-an fognak dolgozni - írja az AutoWeek.

Az Audi még nem nyilatkozott hivatalosan a projekt költségeiről, annyit mondtak "két tizedes nagyságrendű millió euróba" kerül. A központot egy 2,2 kilométeres vezetéstechnikai pálya, egy offroad terület és egy olyan szakasz alkotja majd, amelyen a vezetési asszisztenseket tudják tesztelni. A pálya az igények szerint további 1.2 kilométerrel meghosszabítható.

A területet a kíváncsi szemek elől és a jobb hangszigetelés jegyében kettős falrendszer védi majd. Egy három méteres fal a pálya körül, és egy további 6 méter magas külső fal, amely első sorban a hangszigetelést biztosítja a pálya déli oldalán.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!